Rubenis: Šī ir mana noslēdzošā sezona

© Romans Kokšarovs

Latvijas labākais kamaniņu braucējs svētdien pēc noslēdzošā starta Soču olimpiskajās spēlēs, kurās izcīnīja desmito vietu, svētdien žurnālistiem atklāja, ka šī viņam ir pēdējā sezona profesionālajā sportā.

Kā zināms, Rubenis Sočos ierindojās desmitajā vietā, lai gan vēl pēc pirmajiem diviem sestdien veiktajiem braucieniem bija 11.vietā. Visātrāk viņš veica tieši ceturto, noslēdzošo braucienu, kurā viņam izdevās sasniegt piekto rezultātu, kas summā deva stabilu desmito pozīciju.

"Domāju, ka šī ir manas karjeras noslēdzošā sezona un šie ir manas karjeras noslēdzošie lielākie mači," pēc šodienas sacensībām medijiem atklāja Rubenis. "Esmu pateicīgs visiem, kas šos gadus bijuši kopā, turējuši īkšķus, jutuši līdzi, priecājušies par maniem rezultātiem un nav nokāruši galvas brīžos, kad tie nebija labākie."

Mārtiņš Rubenis kļuva par pirmo sportistu, kurš Latvijas brīvvalsts vēsturē izcīnījis medaļu ziemas olimpiskajās spēlēs. Rubenis to izdarīja 2006. gadā Turīnā, kad palika trešajā vietā.

"Sākumā gan vēl Sočos jānobrauc komandu sacensības. Individuālajās neviens brauciens neizdevās tā kā būtu gribējis. Bija dažādi iemesli - mēģināju visādi braukt trasi, tomēr kaut kas neizdevās. Tagad ir pāris dienu laika - skatīšos meiteņu un divnieku sacensības, kā arī analizēšu savējos, cenšoties atrast ideālās trajektorijas," izteicās kamaniņu braucējs.

36 gadus vecais sportists šobrīd piedalās savās piektajās olimpiskajās spēlēs. Viņš arī divreiz kļuvis par Eiropas čempionu Latvijas izlases rindās komandu stafetē, divreiz ieguvis pasaules vicečempiona titulu (vienreiz koamndu stafetē, vienreiz individuāli), kā arī 2004. gadā ieguva pasaules čempionāta bronzu.