Šodien Sočos startēs mūsu slēpotāji un kamaniņbraucēji

Soču Ziemas olimpisko spēļu otrajā dienā šodien uz starta iziet seši Latvijas sportisti. Vispirms plkst.9 pēc Latvijas laika kalnu slēpotājs Renārs Rode startēs nobrauciena disciplīnā, kur viņam piešķirts 38.starta numurs 50 sportistu konkurencē.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti.

Latvijas labākajam kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam un labākajam ātruma disciplīnu speciālistam Rodem šīs ir jau otrās olimpiskās spēles. Ja Zvejnieks, kurš Sočos svinēs savu 22.dzimšanas dienu, visu šo sezonu aktīvi startējis, iekļūstot arī Eiropas kausa sacensību labāko divdesmitniekā, Rode lielāko daļu sezonas izlaida potītes lūzuma dēļ.

Lielākajai slodzei Olimpiādē būs pakļauts Rode, kurš, ja to atļaus traumētā kāja, startēs visās disciplīnās.

Savukārt plkst.12 skiatlona sacensībās vīriešu distanču slēpošanā, sportistiem mērojot pa 15 kilometriem klasiskajā un brīvajā stilā, piedalīsies Arvis Liepiņš.

Latviju Olimpiādē pārstāv trīs distanču slēpotāji. Šī brīža Latvijas labākais slēpotājs ir tieši 23 gadus vecais Liepiņš, bet iespēju startēt šajā distancē nav izmantojis 30 gadus vecais Jānis Paipals.

Plkst.16.30 trešo braucienu aizvadīs vīriešu kamaniņu braucēji, bet noslēdzošais, ceturtais, brauciens viņiem paredzēts plkst.18.40.

Mārtiņš Rubenis atrodas 11.vietā pēc sestdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem. Viņš līderim zaudē 1,186 sekundes, braucienos uzrādot attiecīgi 11. un septīto laiku.

Cits Latvijas pārstāvis Inārs Kivlenieks pēc diviem braucieniem atrodas 16.pozīcijā 1,650 sekundes aiz līdera, bet Kristapam Mauriņam pašlaik 21.vieta, līderim zaudējot 1,918 sekundes. Kivlenieks braucienos uzrādījis 15. un 20.laiku, bet Mauriņš - 23. un 19.rezultātu.

Mauriņš un Kivlenieks pirmajā braucienā uzrādīja attiecīgi sesto un septīto labāko starta laiku, bet otrajā braucienā viņiem attiecīgi ceturtais un devītais starta laiks.

Līderis pēc diviem braucieniem ir šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempions Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš par 0,294 sekundēm apsteidz pirmā brauciena uzvarētāju Albertu Demčenko no Krievijas. Savukārt trešais ir pieredzes bagātais 2002. un 2006.gada olimpiskais čempions Armīns Cīgelers no Itālijas, kurš līderim zaudē 0,744 sekundes.

Labāko trijniekam seko vācietis Andijs Langenhams un austrietis Reinhards Egers.

Kopumā sacensībās piedalās 39 sportisti.

Tāpat plkst.16.30 biatloniste Žanna Juškāne startēs 7,5 kilometru sprinta distancē, trasē dodoties kā 32.sportiste 84 biatlonistu konkurencē.

Kopumā šodien tiks izspēlēti astoņi medaļu komplekti.

Olimpisko spēļu notikumiem visas dienas garumā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā un "Viasat" sporta kanālos.

Svarīgākais