Rubenim 11.vieta pēc olimpisko spēļu diviem braucieniem

Latviešu kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis atrodas 11.vietā pēc Soču olimpisko spēļu sestdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem.

Pēc diviem braucieniem Rubenis līderim zaudē 1,186 sekundes. Viņš braucienos uzrādījis attiecīgi 11. un septīto laiku.

Cits Latvijas pārstāvis Inārs Kivlenieks pēc diviem braucieniem atrodas 16.pozīcijā 1,650 sekundes aiz līdera, bet Kristapam Mauriņam pašlaik 21.vieta, līderim zaudējot 1,918 sekundes. Kivlenieks braucienos uzrādījis 15. un 20.laiku, bet Mauriņš - 23. un 19.rezultātu.

Mauriņš un Kivlenieks pirmajā braucienā uzrādīja attiecīgi sesto un septīto labāko starta laiku, bet otrajā braucienā viņiem attiecīgi ceturtais un devītais starta laiks.

Līderis pēc diviem braucieniem ir šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempions Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš par 0,294 sekundēm apsteidz pirmā brauciena uzvarētāju Albertu Demčenko no Krievijas. Savukārt trešais ir pieredzes bagātais 2002. un 2006.gada olimpiskais čempions Armīns Cīgelers no Itālijas, kurš līderim zaudē 0,744 sekundes.

Labāko trijniekam seko vācietis Andijs Langenhams un austrietis Reinhards Egers.

Kopumā sacensībās piedalās 39 sportisti.

Trešo un ceturto braucienu sportisti veiks šodien.

Pieredzes bagātākais Latvijas izlases dalībnieks ir tieši Rubenis - 1998.gada pasaules junioru čempions 35 gadu vecumā piedalās jau savā piektajā Olimpiādē, turklāt pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzu, kas Latvijai bija pirmā ziemas spēlēs pēc neatkarības atgūšanas. Tikmēr 27 gadus vecajam Kivleniekam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet 22 gadus vecais Mauriņš, kurš šosezon iekļuvis starp trim labākajiem pasaules tūres starta uzrāviena meistariem, piedzīvo olimpisko debiju.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti. Soči ir trešās ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas, kurās Latviju pārstāv tieši 58 sportisti.

Ja pirmajās četrās ziemas Olimpiādēs pēc neatkarības atgūšanas Latvija palika bez godalgām, iepriekšējās divās jau gūtas trīs medaļas, kas visas izcīnītas ledus renē - pirms astoņiem gadiem Turīnā Mārtiņš Rubenis ieguva bronzu kamaniņu braukšanā, bet iepriekšējā Olimpiādē Vankūverā Martins Dukurs tika pie sudraba skeletonā, kā arī kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja sudrabu.

Svarīgākais