Melbārža četriniekam pēc pirmā brauciena trešā vieta Eiropā

Pasaules kausa boslejā pēdējā posmā Kēnigszē (Vācija), kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts, Latvijas pirmais numurs Oskars Melbārdis četrinieku sacensībās pēc pirmā brauciena ieņem piekto vietu. Eiropas čempionāta konkurencē Melbārdim pagaidām trešā pozīcija. Oskaram Ķibermanim pagaidām 17. vieta.

Tāpat kā vakar divnieku konkurencē, arī šodien četriniekos Kēnigszē notika ne tikai Pasaules kausa pēdējais posms, bet arī Eiropas čempionāts. Oskara Melbārža ekipāža (stumēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga) trasē devās kā piektā. Startā Melbārža četriniekam 4,82 sekundes (dalīta otrā vieta, par simtdaļu sliktāk nekā Stīvenam Holkombam) un, lai arī uz brīdi Melbārdis pazaudēja pirmo vietu, Latvijas pirmais numurs iztika bez lielām kļūdām, veica labu braucienu un tobrīd izvirzījās vadībā.

Tiesa, vēlāk braucošie Melbārdi atbīdīja uz piekto vietu. Sesto vietu Oskars apsteidz tikai par trim simtdaļām, tālu neatpaliek arī no ceturtās, bet Eiropas čempionāta vērtējumā pagaidām ieņem trešo vietu.

Mūsu otrajai ekipāžai ar Oskaru Ķibermani bija 12. starta numurs. Startā 4,84 sekundes, bet trasē Ķibermanis pieļāva vairākas kļūdas, kas liedza uzrādīt labu rezultātu – tobrīd 12. vieta no tikpat startējušajiem. Vēl četri piloti spēja atbīdīt Ķibermani zemāk un viņam pagaidām 17. vieta, bet Eiropas ieskaitē – 12. pozīcija. Vadībā pēc pirmā brauciens ir Stīvens Holkombs, Beatu Hefti apsteidzot par 0,07 sekundēm.

Otrais brauciens sāksies plkst. 14:45.

Svarīgākais