Melbārdis un Dreiškens izcīna Eiropas bronzu

Kēnigzes trasē Vācijā šodien notika Pasaules kausa pēdējais posms, kur tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Latvijas labākajam pilotam Oskaram Melbārdim esot problēmas ar muguru, tomēr viņš piedalījās, startēja arī otrs mūsu pilots - Oskars Ķibermanis.

Pēc pirmā brauciena mūsējiem attiecīgi 11. un 13. vieta, bet posma noslēgumā - 9. un 12. pozīcija. Eiropas čempionātā Melbāža divnieks izcīnīja 3. vietu, bet Ķibermaņa ekipāža ierindojās 6. vietā.

Pirmajā braucienā Melbārdis kopā ar ierasto stūmēju Daumantu Dreiškenu sasniedza trešo labāko starta laiku (4.85), taču bobs neslīdēja pietiekoši ātri, tāpēc finišā sanāca 11.vieta. Ķibermanis kopā ar stūmēju Vairi Leibomu startā uzrādīja labāko laiku (4.79), tomēr trasē pieļāva rupju kļūdu un finišēja kā trīspadsmitie.

Otrajā braucienā Ķibermaņa divnieks atkal sasniedza labāko starta laiku (4.78) un šoreiz labāk veicās arī trases turpinājumā, līdz ar to posma noslēgumā izdevās pakāpties vienu pakāpienu augstāk - 12.vieta. Melbārža divnieks startā uzrādīja trešo labāko laiku (4.84), braukšanā bija labāks rezultāts nekā pirmajā piegājienā, līdz ar to posma noslēgumā pozīcija tika uzlabota - 9. vieta.

Šajā posmā piedalījās 28 ekipāžas. Šoreiz nestartēja Krievijas labākais pilots Aleksandrs Zubkovs, kurš sezonas divnieku rangā līdz šim viņš atradās trešajā pozīcijā. Interesanti, ka poļi brauca ar latviešu bobu, turklāt ar visām mūsu sportistu atbalstītāju reklāmām.

Eiropas čempionāta ieskaitē Melnbārdis izcīnīja bronzas medaļu, bet Pasaules kausa sezonas noslēgumā zaudēja vietu desmitniekā un finišēja 11. pozīcijā. Savukārt tikmēr Ķibermanis izcīnīja 6. vietu Eiropas čempionātā un 15. vietu Pasaules kausa noslēgumā.

Svarīgākais