Ķibermaņa/Leiboma divnieks astotais Sanktmoricā

Sestdien Šveices pilsētas Sanktmoricas trasē Pasaules kausa sestajā posmā bobslejā divnieku ekipāžām Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms izcīnīja astoto vietu, savukārt Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divnieks ieņēma 13.vietu. Pirmais brauciens

Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens startēja devītie, uzrādīja dalītu 3.ātrāko startu (5,12), bet trasē pieļāva vairākas nelielas kļūdas. Tas ļāva sasniegt 138,8 km/h lielu ātrumu, kas nebija starp labākajiem, un 1722 metrus garo trasi mūsu nosacīti pirmais numurs izbrauca minūtē un 7,04 sekundēs. Ar to bija gana 11.vietai.

Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms startēja ar 18.numuru, sasniedza dalītu 4.ātrāko startu (5,13), aizvadīja nedaudz labāku braucienu nekā Melbārža divnieks un finišā apgāja Melbārdi/Dreiškenu par vienu sekundes simtdaļu. Pēc pirmā brauciena Ķibermaņa ekipāžai 10.pozīcija.

"Ķibermanim labi, ņemot vērā pieredzi, kāda viņam ir. Lielais Oskars nedaudz nokļūdījās, aizvadīja samocītu braucienu," tiešraidē LTV pēc startiem komentēja Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis.

Līderis pēc pirmā brauciena bija Frančesko Frīdrihs un Janiss Bakers, kuri kopvērtējuma līderus Beātu Hefti un Aleksu Baumanu apsteidza par vienu sekundes desmitdaļu. Trešajā vietā Rašs un Brauns no Kanādas, kas no līderiem atpalika par 0,14 sekundēm, bet Zubkovs un Voevoda (Krievija) bija vien trīs simtdaļu attālumā.

Otrais brauciens

Melbārža divnieks otrajā braucienā uzlaboja savu starta laiku par vienu sekundes simtdaļu un arī braucienu veica bez acīmredzamām kļūdām, tomēr ātrums nebija tik liels kā konkurentiem. Melbārdis finišā atpalika ne tikai no Floršuca uzrādītā rezultāta, bet zaudēja arī šveicietim Petersam. Vācietim Melbārža/Dreiškena divnieks summā zaudēja 15 sekunds simtdaļas, bet Šveices duetam – 11 simtdaļas.

Uzreiz pēc Melbārža ekipāžas startēja Ķibermanis/Leiboms, kuri spēja nedaudz uzlabot Latvijas līdzjutēju noskaņojumu. Ķibermaņa divnieks uzrādīja tobrīd labāko starta laiku (5,10) un, lai gan distances gaitā pieļāva diezgan rupju kļūdu, summā spēja apsteigt visus iepriekšējos braucējus un garantēt vietu labāko desmitniekā.

Desmitā vieta jau bija nodrošināta, tomēr Ķibermaņa veiksmīgais starts ļāva viņa divniekam pakāpties par vēl divām vietām. Ķibermaņa/Leiboma divnieks apsteidza amerikāņus Kaningemu/Morlu un krievus Kasjanovu/Beluginu.

Cīņā par uzvaru Sanktmoricā beigās uzvarēja mājinieki Hefti/Baumans, kas pārspēja Ķibermaņa/Leiboma uzrādīto starta rekordu, bet šveiciešu galvenais konkurents – Frīdriha/Bekera divnieks – veica krietni sliktāku braucienu un summā zaudēja arī Zubkovam/Vojevodam.

Svarīgākais