Ķibermanim un Brokam ir smadzeņu satricinājums

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka Oskaram Ķibermanis un Raivis Broks divās sacensībās Laikplesidā nevarēja startēt dēļ smadzeņu satricinājuma. Šobrīd sākušās ziemas brīvdienas, līdz ar to ir laiks veseļoties.

Latvijas bobsleja otra labākā pilota Ķibermaņa un stūmēja Raivja Broka divnieks pirms aizvadītajām Leikplesidas sacensībām piedzīvoja smagu kritienu un tāpēc nevarēja iziet uz starta. "Nekādas īpašās pārbaudes jau mums nebija iespējams veikt. Komandas ārsts veica elementārus testus, pavēroja acu zīlītes un konstatēja, ka diezin cik labi nav. Abiem ir smadzeņu satricinājums," atklāj izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Leikplesidā divniekiem notika divi posmi. Ķibermaņa divniekam nestartējot, tika zaudēti vērtīgi ieskaites punkti cīņā par ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Oskara Melbārža divnieks sezonas rangā ieņem 7. vietu, bet Ķibermaņa divnieks tagad atkritis uz 22. pozīciju. Labi, ka nākamais starts nolikts tikai pēc Jaunā gada, līdz ar to ir laiks veseļoties.

Izlases galvenenais treneris skaidro savu lēmumu Leikplesidas pirmajās divnieku sacensībās Melbārža ekipāžas ierastā stūmēja Daumanta Dreiškena vietā likt Jāni Strengu, kurš ir par 14 kg vieglāks. "Man jau labu laiciņu bija doma Melbārža ekipāžā pamainīt stūmēju, lai nedaudz atslogotu Daumantu. Šī bija īstā reize, jo saspringtajā sezonas kalendārā Leikplesidā nācās startēt trīs dienas pēc kārtas," saka Prūsis. "Daumants ilgu gadu garumā ir pierādījis sevi kā spēcīgu stūmēju. Ja nenotiks kaut kas ārkārtējs, Sočos Melbārdis divnieku sacensībās startēs ar Dreiškenu."

Svarīgākais