Latvijas kamaniņu braucēji septītie komandu stafetē, Rubenis paliek 13. vietā

Pārksitijas trasē, Amerikas Savienotajās Valstīs, ir noslēgušās Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensības kamaniņu sportā. Latvijas izlase komandu stafetē palika septītajā vietā, bet vīriešu konkurencē Mārtiņš Rubenis ieņēma 13. vietu.

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēja Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks. Rubenis pēc pirmā brauciena ieņēma 15. vietu, taču otrajā braucienā spēja uzlabot savu laiku par trim sekundes desmitdaļām (11. vieta braucienā) un pakāpties uz 13. vietu.

Līdzīgu kāpumu piedzīvoja arī Kivlenieks, kurš no 25. vietas pirmajā braucienā spēja pakāpties uz 23. vietu kopvērtējumā. Uzvaru svinēja itāļu kamaniņu sportists Armīns Cīglers, kurš Rubeni apsteidza par nepilnu sekundi, bet Kivlenieku - par 1,650 sekundēm.

Komandu stafetē Latviju pārstāvēja Mārtiņš Rubenis, Ulla Zirne un brāļi Šici (Andris un Juris). Zirne savu braucienu noslēdza septītajā vietā, kuru izlases vīrieši spēja noturēt arī līdz sacensību beigām 13 valstu konkurencē. Pārliecinoša uzvara Vācijas izlasei, kura tuvākos sekotājus amerikāņus apsteidza par pussekundi.

Šīs bija pēdējās starptautiska mēroga sacensības šajā gadā. 16.decembrī mūsu sportisti atgriezīsies mājās, lai jau 21.decembrī tiktos Siguldas trasē un spēkiem mērotos Latvijas kausa izcīņā. Bet jau nākamā gada trešajā janvārī, Vācijā Kēnigzes trasē ar Nāciju kausu atsāksies PK izcīņa. PK pēdējais, devītais, posms notiks janvāra beigās, proti, 25. un 26. janvārī Siguldas trasē.

Svarīgākais