M.Dukurs vadībā pēc pirmā brauciena, Tomasam dalīta 5.vieta

Kanādas pilsētā Kalgari sākusies Pasaules kausa izcīņas sezona skeletonā. Vīriešu konkurencē pēc pirmā brauciena vadībā ir pēdējo četru gadu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs, kurš tuvāko sāncensi Aleksandru Tretjakovu apsteidz par 23 sekunes simtdaļām. Tomass Dukurs ieņem dalītu piekto vietu.

Kā pirmais Pasaules kausa sezonu atklāja amerikānis Džons Deilijs, bet Martins Dukurs trasē devās ceturtais. Martins uzrādīja tobrīd labāko starta laiku (4.82) un pārliecinoši apsteidza Ēriku Nīlsonu - par spīti pāris kļūdiņām, pārsvars no dažām desmitdaļām finišā tika palielināts līdz 68 sekundes simtdaļām.

Pēc tam pašam piederošo trases starta rekordu laboja krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš Martinu apsteidza par septiņām simtdaļām - 4.75. Tomēr Tretjakova maksimālais pārsvars sasniedza tikai astoņas simtdaļas, un finišā Dukurs konkurentu apsteidza par 23 simtdaļām.

Kā septītais trasē izgāja Tomass Dukurs. Viņa starta laiks bija 4.90 sekundes (trešais labākais pirmajā braucienā), un, lai arī vizuāli Tomass brauca labi, viņa ātrums nebija pārāk augsts. Finišā Tomass brālim zaudēja 68 sekundes simtdaļas - tikpat daudz, cik kanādietis Nīlsens. Tomass tobrīd ieņēma trešo vietu, bet pēc tam viņu apsteidza brits Dominiks Pārsons un amerikānis Metjū Antuāns.

Otrais brauciens notiks plkst. 23:30 pēc Latvijas laika.

Pasaules kausa 1.posms, Kalgari

1.brauciens skeletonā vīriešiemV Sportists Valsts Laiks

1. Martins Dukurs Latvija 56.08

2. Aleksandrs Tretjakovs Krievija +0.23

3. Dominiks Pārsons Lielbritānija +0.52

4. Metjū Antuāns ASV +0.64

5. Tomass Dukurs Latvija +0.68

Ēriks Nīlsens Kanāda +0.68

Svarīgākais