«Bronzas puiši» gaida pavasari

Latvijas bobsleja izlasei pirmā treniņnometne paredzēta maija vidū, un šobrīd tiek atjaunoti spēki pēc garās un nogurdinošās sezonas.

Otrdien pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvusī Jāņa Miņina ekipāža dodas uz pieņemšanu pie Valsts prezidenta, bet puiši šajā laikā citādi netiekas – sezonas gaitā paguvuši viens otram piegriezties. Kā Miņina četrinieks pavada atvaļinājumu?

Kuldīdznieks Jānis Miņins teic, ka atvaļinājumu vēl neesot izjutis. Pēc atgriešanās mājās no Ziemeļamerikas turnejas viņš atsācis pārrunas ar sponsoriem par sadarbības iespējām nākamsezon. "Kamēr man ir nosacīti brīvāks laiks, mēģinu vienoties ar sponsoriem. Dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta! Gribu visu padarīt, lai vasarā nebūtu tādas situācijas kā pagājušogad, kad pusdienlaikā pārējie puiši atpūtās, bet es skrēju kārtot lietas ar sponsoriem. Izskatās, ka šajā ziņā ies diezgan smagi. Krīze skar visus un skars arī mūs, tāpēc mēģināšu vismaz kaut kā palīdzēt federācijai."

Attaisnojošu iemeslu dēļ nokavējis vairākas sēdes, Jānis atsācis darbu Kuldīgas domē, kur viņš pilda deputāta pienākumus. Domes sēdēs Kuldīgā notiek trīs reizes mēnesī – ceturtdienās. Miņka šajā darbā cenšas izmantot pieredzi, kas iegūta ārzemju braucienos: "Uz kūrortpilsētām, kurās izdodas pabūt, skatos no praktiskā viedokļa – kā tās tiek uzkoptas, kā tiek ieviesta kārtība un kas tiek darīts, lai piesaistītu tūristus. Tiešo pienākumu dēļ visu gan neizdodas pamanīt."

Viens no pilota lielākajiem hobijiem ir makšķerēšana. "Gaidu, kad sāksies sezona – nevaru vairs nociesties. Pagaidām informācija pienāk tāda, ka īsti nekas neķeras, bet tāpat vien es braukt negribu. Patīk pagonkot ar mašīnām, bet tas ir pārāk dārgs prieks, un pagaidām to nevaru atļauties. Varbūt kādreiz, kad būs vairāk naudas..."

Daumants Dreiškens pēc sezonas beigām nemaz nav pārtraucis sportot. Dažas dienas atpūties savās mājās Gulbenes rajona Stāķos un gājis spēlēt basketbolu. "Pirms tam domāju tā: kad tikšu mājās, gulēšu gultā divas nedēļas no vietas. Taču esmu pieradis kustēties un kaut ko darīt. Basītis ļoti palīdz izturībai un izrāvieniem," gandarīts ar savu izvēli ir Dreiškens.

Oskars Melbārdis pagaidām vairāk laika pavada nevis Valmieras rajona Kauguros, bet Rīgā. Ārstiem jāatrāda traumētais ceļgals, lai par to nevajadzētu uztraukties olimpiskajā sezonā, tāpat jāsatiek draudzene. Darba gan pietiks arī Kauguros – būs jāsagādā malka nākamajai ziemai; jāuzvelk plēve siltumnīcām, kurās augs tomāti.

Pavasara iestāšanos ģimenes mājās Alūksnes rajona Alsviķu pagastā gaida arī Intars Dambis. Viņš ir kaislīgs makšķernieks. Pie mājas esošajā Vaidavas upē ledus vairs nav, taču šajā laikā ķert foreles ir aizliegts, tāpēc Intars gaida, kad ledus būs nokusis Alūksnes ezerā, lai varētu vilkt līdakas. Bieži vien Dambis makšķerē kopā ar otrās ekipāžas pilotu Edgaru Maskalānu, jo viņš dzīvo salīdzinoši netālu – Gulbenes rajona Beļavā.

Kad kļūs siltāks, Intars iecerējis spēlēt bīču un pabraukāties ar kvadraciklu. Tikmēr viņu aicina no skolām vadīt sporta un bioloģijas stundas. Savā rajonā Dambis ir zvaigzne, kaut gan pats sevi par tādu neuzskata.

Svarīgākais