Skeletonists Martins Dukurs uz goda pjedastāla arī Čezānā

Čezānā (Itālijā) notiekošajās Pasaules kausa trešā posma sacensībās skeletonā uzvaru svinēja kanādietis Džons Montgomerijs, bet Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ierindojās attiecīgi otrajā un septītajā vietā.

Pēc pirmā brauciena sacensību vadībā atradās trīs kanādieši, attiecīgi Džons Montgomerijs, Džefs Peins un Maikls Duglass. Uzreiz aiz kanādiešu trio ceturto vietu ieņēma Tomass Dukurs, bet viņa brālis Martins, neskatoties uz piedzīvoto kritienu trases pēdējā virāža, ieņēma septīto vietu. Tomass no sacensību līdera pirmajā braucienā atpalika par 0,42 sekundēm, bet viņa brālis par 0,48. Šie rezultāti ļāva prognozēt, ka par vietu labāko trijniekā cīnīsies abi brāļi Dukuri.

Otro braucienu Martins Dukurs veica krietni vien labāk (otrais ātrākais) un spēja pakāpties uz otro vietu arī divu braucienu summā, apsteidzot ne tikai brāli Tomasu, kuram Čezānā nācās samierināties ar septīto vietu, bet arī divus no trim kanādiešiem. Uzvaru posma kopvērtējumā svinēja Džons Montgomerijs, kurš bija ātrākais arī pirmajā no braucieniem. Martins no sacensību uzvarētāja divu braucienu summā atpalika par 0,47 sekundēm, bet viņa brālis par 0,73.

Līdz ar izcīnīto otro vietu Čezānā, Martins Dukurs nostiprinājies pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma vadībā.