Pļaviņš/Šmēdiņš sakauj vāciešus, tālāk pret brazīliešiem

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Polijā (Stare Jablonki) notiekošajā FIVB "Grand Slam" šodien izcīnīja kārtējo uzvaru, sasniedzot turnīra ceturtdaļfinālu.

Jau ziņots, ka sacensības mūsējie (izsēti ar 12.numuru) sāka ar panākumu pret otru Latvijas pāri Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu, bet tad piekāpās austriešiem Danielam Milneram un Jergam Vuclam. Grupas pēdējā spēlē mūsējie divos setos tika galā ar mājiniekiem Pjotru Kantoru un Bartošu Lošiaku, kas nodrošināja uzvaru grupā.

Šodien Pļaviņa un Šmēdiņa pretinieki bija ar 17.numuru izsētie vācieši Aleksandrs Valkenhorsts un Kajs Matisiks. Mūsējie apliecināja favorītu statusu un itin viegli 36 minūšu laikā divos setos tika ar oponentiem galā – 21:17 un 21:13.

Turnīra trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā mūsējo pretinieki būs spēcīgais Brazīlijas pāris Alisons Certuti un Emanuels Rego, kam Pļaviņš/Šmēdiņš piekāpās olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra pusfinālā. Spēles sākums šovakar plkst. 18:30.