Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Ar cīņām par medaļām noslēgsies Jūrmalas "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīrs

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien bez Latvijas pludmales volejbolistu dalības tiks noskaidroti godalgu ieguvēji Jūrmalas "Beach Pro Tour - Elite 16" pludmales volejbola turnīrā.

Vispirms plkst.13 par bronzas godalgām cīnīsies Igaunijas duets Marts Tīsārs un Kusti Nolvaks (11.) un Brazīlijas pludmales volejbolisti Andrē Lojola Šteins un Georgs Vanderlejs (3.).

Savukārt stundu vēlāk tiks noskaidrotas bronzas medaļu ieguvējas sieviešu turnīrā, kad Brazīlija duetu Eduarda Lisbou/Ana Patrīcija Ramusa (8.) stāsies pretī amerikānietēm Sārai Hjūzai un Kellijai Kolinski (4.).

Plkst.16 tiks noskaidroti turnīra uzvarētāji vīriešu turnīrā, par zelta godalgām cīnoties Kataras duetam Šerifam Junusem/Ahmedam Tidžanam (1.) un itāļiem Paolo Nikolai un Samuelem Kotafavam (13.).

Jūrmalas "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīrs plkst.17 tiks noslēgts ar dāmu turnīru uzvarētāju noskaidrošanu. Pēdējā mačā kanādietes Sāra Pavana un Melisa Umana-Paredesa (7.) spēlēs pret Brazīlijas pāri Barbaru Seišasu/Karolīnu Salgadu (9.).

Visi mači notiks uz centrālā laukuma un tiks pārraidīti tiešraide televīzijas kanālā "TV6".

Jau ziņots, ka neviens no Latvijas pāriem neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Marta Ozoliņa/Luīze Anna Skrastiņa zaudēja visās grupas spēlēs, kamēr Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka tika pie panākuma pēdējā grupu turnīra spēlē, pārspējot Brazīlijas pāri Viktoriju Lopesu Pereiru/Tainu Silvu Bigi ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:10) un sagādājot Latvijai vienīgo uzvaru šajā turnīrā, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Kvalifikācijas sacensībās piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.