Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Graudiņa: Visa seta garumā man iekšā bija ticība, ka varam uzvarēt

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Trešā seta galotnē spēles liktenis tikpat kā bija izšķirts, bet iekšēji bijusi pārliecība, ka tomēr izdosies sasniegt Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu, pēc panākuma sarunā ar žurnālistiem no Latvijas teica pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka svētdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas duetu Svetlanu Holominu/Nadeždi Makroguzovu, kuras turnīrā izsētas ar astoto numuru.

Trešā seta galotnē Kravčenoka/Graudiņa bija iedzinējos ar 8:12, bet tobrīd rokas vēl netika nolaistas. Graudiņa uzsvēra, ka šādās spēlēs saproti, cik būtiski ir cīnīties līdz pašam galam.

"Esam neizmērojami laimīgas. Esam eiforijā," emocijās dalās Kravčenoka, kura nekavējoties atminējās leģendārās amerikānietes Kerijas Volšas saukli "Elpo. Tici. Cīnies.".

"Spēlei piegājām ar cīnītāju mentalitāti - visu vai neko," piebilst Graudiņa. "Spēle bija traka. Mēs bijām iedzinējos, tamdēļ mums nebija jāuzvar. Izrādījām bezbailību un kārtīgi ieķērāmies [spēlē]."

Abas spēlētājas vienbalsīgi norāda, ka pirms ceturtdaļfināla labāk izcīnīt uzvaru sīvā trīs setu cīņā, nevis viegli divos setos.

"Laukumā vēlamies būt pēc iespējas ilgāk. Gribam vairāk spēlēt, lai dabūtu emocijas un spēļu praksi," uzsver Kravčenoka. "Dienā ir tikai viena spēle, tāpēc jāizbauda. Jo ilgāk, jo labāk."

Trešā seta galotnē, kad Latvijas duets bija iedzinējos ar -4, Graudiņai tobrīd atmiņā atausa olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs Ķīnas pilsētā Haijanā.

"Arī toreiz bijām iedzinējos ar šādu pašu rezultātu, bet uzvarējām," par saspringto brīdi spēlē stāsta ASV studentu čempionāta uzvarētāja. "Visa seta garumā man iekšā bija ticība, ka varam uzvarēt."

Pludmales volejbolistes arī neslēpa, ka trešajā setā pieprasītais epizodes atkārtojums bija taktisks gājiens. Tas arī nesis cerētos augļus, jo bijis pietiekami daudz laika apdomāt notikušo un arī turpmākos soļus pretim uzvarai.

"Laiks ļoti labi noderēja. Gan brīdī, kad viņas vēlējās ņemt "challenge", gan arī mūsu gadījumā," uzsver daugavpiliete Kravčenoka. "Bija laiks apdomāt, ko mēs varam darīt labāk, un noticēt sev."

"Pretinieču taktika man nav būtiska, jo ir spēles, kad servē tikai par mani. Tāpat mēdz servēt tikai pa Tīnu," piebilst Kravčenoka. Graudiņa, smejoties saka, ka pāriniecei patīk, ja bieži jāuzņem servi, jo tad uzvara ir kabatā.

Astotdaļfināla spēlē Holomina/Makroguzova kopumā pieļāva 20 kļūdas, no kurām 11 iekrātas servē. Latvijas duetam summā par četrām kļūdām mazāk, bet servē deviņi brāķi.

"Jāsamazina nespiespiestās kļūdas," atbildot uz jautājumu, kas jāuzlabo pirms ceturtdaļfināla savā sniegumā, pauž Kravčenoka, neslēpjot, ka spēle pret Krievijas Olimpiskās komitejas duetu vienmēr ir principiāla.

"Šis turnīrs ir īpašs, tāpēc viss ir galvā," uzsver Graudiņa. "Spēlē varbūt nav jāveic daudz uzlabojumu, bet jāmēģina "sevi sakārtot"," saka Graudiņa.

Ceturtdaļfinālā latvietes otrdien tiksies ar kanādietēm Heteri Bensliju/Brendiju Vilkersoni (10.).

"Katra spēle ir citādāka, tāpēc nevar zināt, kas notiks nākošajā mačā. Laukumā jādodas ar tādu pašu pārliecību," pauž Kravčenoka. "Tas ir pavisam cits stāsts, cits pretinieks un citas sajūtas."

"Tāpēc tas ir sports. Vienmēr gribi parādīt savu labāko sniegumu, bet, ja padodas visiem, būtu garlaicīgi," piebilst Graudiņa.

Latvijas pāris par kanādiešu spēcīgo pusi sauc spēli blokā. Abi pāri savā starpā ir tikušies Pasaules tūrē, tāpēc skaidrs, ka gaidāma sīva cīņa.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.