Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Pļaviņš/Točs ar zaudējumu noslēdz Tokijas olimpisko spēļu grupu turnīru [papildināts]

© Reuters/Scanpix/Leta

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien ar zaudējumu noslēdza Tokijas olimpisko spēļu grupu turnīru, apakšgrupā ieņemot otro vietu.

Pļaviņš/Točs, kuri spēlēs izsēti ar 14.numuru, ar 0-2 (18:21, 16:21) cieta zaudējumu pret Meksikas pāri Hosue Gastons/Hosē Rubio (23.).

Mačs sākumā ritēja punkts punktā līdz pēc tehniskā pārtraukuma Latvija ieguva vadību. Pļaviņš ar spēcīgu gremdi panāca 9:7, nākamajā uzbrukumā pievienojot vēl vienu punktu. Pēc nākamā pārtraukuma meksikāņi izlīdzināja rezultātu - 11:11.

Vēlāk pēc pretinieku kļūdas iegūto divu punktu pārsvaru (14:12) neizdevās nostiprināt, Meksikas duetam atkal panākot vienādu punktu skaitu (14:14). Pašu kļūdas un pretinieku veiksmīgā spēle blokā lika nonākt iedzinējos jau ar 14:18. Pēc Toča divām labām epizodēm blokā meksikāņi bija vairs tikai punkta attālumā (18:19), taču seta galotnē atspēlēties vairs neizdevās - 18:21.

Otrā seta sākumā pēc latviešu bloka caursišanas Gastons/Rubio panāca 2:0, taču Pļaviņš/Točs rezultātu izlīdzināja. Neveiksmes servju uzņemšanā turpinājās un pretinieki atjaunoja divu punktu pārsvaru (4:2). Latvijas duets vēlreiz atspēlējās un pēc Toča bloka panāca 7:6.

Tā vietā, lai panāktu 8:6, nācās piekāpties blokā, kam sekoja vēl divi pretinieku punkti (7:9). Meksikas pāris turējās 2-4 punkt attālumā, līdz Točs panāca 13:14. Pēc tam gan neizdevās pietuvoties rezultātā un tika piedzīvots zaudējums 16:21.

Abi dueti savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), jo Perušičam spēlēt neļāva pozitīvs Covid-19 tests.

Otrajā cīņā Pļaviņš/Točs ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, kuriem Olimpiādē ir otrais numurs.

Grupas pēdējā spēlē krievi ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:8) uzvarēja čehus.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Pļaviņš/Točs B grupā ieņem otro vietu aiz tādu pašu bilanci iekrājušā Krievijas dueta. Pa uzvarai bija meksikāņiem un čehiem.

Sieviešu konkurencē izslēgšanas turnīrā iekļuvušas Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.