Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Graudiņa: Spēlēt mēs mākam. Galvenais, lai saglabājas uzvarētāju mentalitāte

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Pēdējais grupu turnīra mačs Tokijas olimpiskajās spēlēs nebija tik sarežģīts, cik fiziski grūts, pēc uzvaras pludmales volejbola turnīra trešajā spēlē sarunā ar žurnālistiem no Latvijas teica Tīna Graudiņa.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izcīnīja otro vietu Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupā, kvalificējoties astotdaļfinālam.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris Graudiņa/Kravčenoka grupas pēdējā spēlē sestdien ar rezultātu 2-0 (21:6, 21:14) apspēlēja Kenijas duetu Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi (21.).

"Spēle nebija sarežģīta, bet fiziski grūta gan, jo šis bija vienkāršs volejbols," par aizvadīto maču pret izteikti vājāko Kenijas pāri stāsta Graudiņa. "Pretinieces nav tik augstas raudzes, tāpēc svarīgākais bija aizskriet pēc katras bumbas."

"Nezinām, ko sagaidīt no šādām pretiniecēm, tāpēc būtiski bija iet uz katru bumbu," partnerei piebalsoja Kravčenoka.

Pludmales volejbolistes uzskata, ka šāda spēle pirms izslēgšanas turnīra nav nedz labi, ne slikti. Būtiskākais grupu turnīru noslēgt ar panākumu.

"Šīs ir olimpiskās spēles, tāpēc katrs mačs ir svarīgs," uzsver Graudiņa. "Ēdam smiltis, lai uzvarētu."

"Nav grūti sevi motivēt šādām spēlēm, ja esi laukumā un apkārt ir olimpiskie apļi," piebilst Graudiņa. "Gribas sevi parādīt no labākās puses."

"Labi iesildījāmies, ieguvām bumbas sajūtu un arī centrālajā kortā izdevās sajust, kāds ir vējš, kā spēlēt," gandarīta par otro panākumu turnīrā ir Kravčenoka. "Spēlēt mēs mākam. Galvenais, lai saglabājas uzvarētāju mentalitāte."

Pirms otrā mača pret brazīlietēm Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu Latvijas pludmales volejbola dueta treneris Gustavo da Silva Roša kārtīgi motivēja spēlētājas. Graudiņa neslēpj, ka treneris turpina iesākto. Viņš šobrīd "ir citā dimensijā".

Astotdaļfināla izloze dāmu turnīrā paredzēta plkst.12.30 pēc Latvijas laika. Dienas pirmajā spēlē amerikānietes Kellija Kleisa/Sāra Sponsila ar 2-1 (17:21, 21:19, 15:11) uzvarēja Brazīlijas duetu, D apakšgrupā izcīnot uzvaru. Latvijas sportistes pretinieču sniegumam līdzi neseko, bet nešaubās, ka treneris ir "lietas kursā".

"Priekšā vēl izloze, kuru ir grūti paredzēt. Protams, ir kaut kāda kārtība, bet visas komandas ir stipras, iesim un spēlēsim," uzsver Kravčenoka, kurai piekrīt arī Graudiņa.

Abi dueti savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Latvietes ar 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās ASV duetam Kleisa/Sponsila (9.), bet ar 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) uzvarēja brazīlietes Silvu Ramosu/Barbozu Silvu (4.).

Trīs uzvaras D grupā ir ASV duetam, divi panākumi latvietēm, viens brazīlietēm, bet bez panākumiem olimpiskās spēles noslēdza kenijietes.

Latvijas duets Pļaviņš/Točs, kurš spēlēs izsēts ar 14.numuru, savu spēli sestdien ar Meksikas pāri Hosue Gastons/Hosē Rubio (23.) aizvadīs plkst.9. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.