Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Latvijas pludmales volejbolistes ar zaudējumu sāk PK četru zvaigžņu turnīru Hāgā

© F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Anastasija Kravčenoka/Alise Lece ceturtdien ar zaudējumu sāka Pasaules kausa (PK) četru zvaigžņu posma pamatturnīru

Latvijas duets, kas turnīrā izlikts ar 22.numuru, F apakšgrupas mačā ar rezultātu 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās amerikānietēm Betsijai Flintai/Emīlijai Dejai, kuras saņēmušas 11.numuru.

Nākamajā mačā Kravčenoka/Lece tiksies ar "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu saņēmušajām nīderlandietēm Jolīnu Sinnemu/Lauru Blūmu, kuras turnīrā izliktas ar 27.numuru un arī cieta zaudējumu pirmajā spēlē. Dueļa uzvarētājas iekļūs izslēgšanas turnīrā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Jau ziņots, ka trešdien Tīna Graudiņa/Jana Jaudzema veselības likstu dēļ izstājās no kvalifikācijas pirmās kārtas.

Gada izskaņā izskanēja informācija, ka ierastas Latvijas duets Graudiņa un Kravčenoka ir pašķīrušās, tomēr beigās viņas tika pie kopsaucēja un turpinās spēlēt kopā. Hāgā gan vēl katra ir kopā ar citām pāriniecēm.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka vīriešu pludmales volejbola duets Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins ceturtdien izcīnīja uzvaru kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (17:21, 26:24, 17:15) pārspēja Baltkrievijas pāri Aļaksandru Dzjadzkovu/Pāvelu Pjatrušku.

Samoilovs/Gabdulļins kvalifikācijā ir izlikti ar 22.numuru, bet baltkrieviem ticis 11.numurs.

Kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā viņiem pretī stāsies francūži Jusefs Krū/Eduārs Roulendsons, kuri atlasē izsēti ar sesto numuru.

Pamatturnīrā vieta garantēta Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kurš atkopies no traumas.

Pērn turnīrā Hāgā uzvarēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri gan šoreiz uz šo posmu nav devušies.