Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Vieglatlētika

Olimpiādē piedalīsies 40 sportistu no Latvijas

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vakar saņēma Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ielūgumu uz XXX olimpiskajām spēlēm Londonā nākamgad no 27. jūlija līdz 12. augustam. Tajās varētu kvalificēties apmēram 40 Latvijas atlētu individuālajos sporta veidos.

Skaitliski Latvijas delegācija Londonā būtu mazāka nekā iepriekšējā olimpiādē Pekinā, kur delegāciju kuplināja sieviešu basketbola valstsvienība. Lielākās cerības uz olimpiskiem panākumiem LOK prezidents Aldons Vrubļevskis saista ar džudistiem, BMX riteņbraucējiem un vieglatlētiem.

Savukārt ielūguma saņemšana ir kļuvusi par tradīciju – tieši gadu pirms olimpiskajām spēlēm katra nacionālā olimpiskā komiteja saņem šādu SOK prezidenta Žaka Roges parakstītu ielūgumu. «Lai arī SOK uzaicinājums uz kārtējām olimpiskajām spēlēm ir tradīcija, tomēr ikreiz mums un sportistiem tas ir iedvesmojošs un nozīmīgs notikums – sportistus tas motivē parādīt pašus labākos rezultātus, mērķtiecīgāk startējot vēl pēdējos kvalifikācijas turnīros dalībai olimpiādē. Latvijas sporta sistēmas vadītājiem tas ir apliecinājums, ka valsts sporta nozares ilgtermiņa attīstības stratēģija attaisno sevi, jo ar katru gadu sportistu un pārstāvēto sporta veidu skaits olimpiādē palielinās un olimpiešu sportiskais sniegums kļūst arvien konkurētspējīgāks,» norāda A. Vrubļevskis.

Nacionālajām olimpiskajām komitejām oficiālā atbilde par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs SOK jāiesniedz līdz 28. oktobrim. LOK lēmumu par dalību Londonas olimpiādē pieņems izpildkomitejas sēdē, kas notiks 21. septembrī.