Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Vieglatlētika

Latvijas vidējo distanču skrējēja Velvere uzvar starptautiskās sacensībās Francijā

© Scanpix

Latvijas vidējo distanču skrējēja Līga Velvere sestdien Nantē uzvarēja 800 metru skrējienā starptautiskās iekštelpu sacensībās vieglatlētikā.

Velvere distanci skrēja divās minūtēs un 5,53 sekundēs, tuvāko sekotāju apsteidzot par 1,3 sekundēm.

No sev piederošā Latvijas rekorda viņa atpalika 3,35 sekundes. Velvere ar savu rezultātu šobrīd pasaulē ieņem 16.vietu, bet Eiropā viņa ir 12.pozīcijā.

Tikmēr 2018.gada Latvijas labākā vieglatlēte Sindija Bukša 60 metru sprintā izcīnīja trešo vietu, finālā distanci veicot 7,40 sekundēs. Priekšskrējienā viņai bija par 0,07 lēnāks laiks.

Bukša no pagājušajā nedēļā sasniegtā personīgā rekorda atpalika 0,06 sekundes, bet no Latvijas rekorda - 0,08 sekundes. Viņa šobrīd Eiropā ir desmitā.

Savukārt Elvijam Misānam tāllēkšanā veiksmīgs bija tikai viens no trim lēcieniem, un ar rezultātu 6,94 metri viņš finālā neiekļuva, ieņemdams devīto vietu.

Tikmēr daudzcīņniece Laura Ikauniece sestdien sacensībās Lietuvā izcīnīja uzvaru 60 metru barjerskrējienā, finālā distanci veicot 8,43 sekundēs, kas ir par 0,05 sekundēm lēnāk nekā viņas personīgais rekords. Viņa aizvadīja savas pirmās sacensībās skrejceļā, bet pērn vasarā jau piedalījās mešanas disciplīnās stadionā.