Gulbis kritizē tenisistu privilēģijas Vimbldonā

Latvijas tenisa līderis pēc pirmās kārtas spēles ar francūzi Eduāru Rožē-Vaselānu dalījās iespaidos par turnīra organizāciju, citu tenisistu humora izjūtu, kā arī īsi novērtēja aizvadīto spēli.

"Visiem patīk Vimbldona, šeit ir īpašas sajūtas. Bet ir arī lietas, kas man ne pārāk patīk – piemēram, akreditācija. Ja neesi izsētais spēlētājs, jāiztiek ar trīs akreditācijām, kas ir pārāk maz, lai iekšā tiktu visa ģimene. Tas ir netaisnīgi," turnīra organizāciju vērtē Gulbis.

"Ja esi izsētais, vari trenēties jebkurā kortā tik, cik ilgi vien vēlies, bet, ja neesi, tev ir dotas 45 minūtes dienā, pie tam ne tajā labākajā laikā, piemēram, vēlu vakarā. Tās it kā ir nelielas nianses, bet šādos turnīros tās ir izšķirošas," turpina Gulbis.

Gulbis labprāt atgriezās pie citu tenisistu vērtēšanas: "Katrs ir personība un spēj būt jautri un jokoties, tomēr viņi neatveras. Ģērbtuvēs visi ir jautri un viņiem deg acis, bet sarunās ar žurnālistiem viņi cenšas būt nevainojami džentlmeņi, kas mīl visus un kurus mīl visi. Taču dzīve tā nenotiek."

Par uzvarēto maču pret francūzi Eduāru Rožē-Vaselānu (7:6(1), 6:4, 7:5) Gulbis izteicās: "Šodien viņš (Rožē-Vaselāns) bija labs. Tas nebija garlaicīgs mačs. Mums bija vairākas interesantas izspēles." Nākamā Vimbldonas turnīra cīņa Gulbim paredzēta rīt, kad pretī stāsies cits francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga. ATP ranga septītais numurs pirmajā kārtā trīs setos pārspēja beļģi Davidu Gofānu (7:6(4), 6:4, 6:3).

Svarīgākais