Gulbis sezonas pirmajā spēlē sagrauj vācieti Bahingeru

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šodien ar ļoti pārliecinošu uzvaru iesācis 2013.gada tenisa sezonu. Heibronas Challenger turnīra 1.kārtā viņam vajadzēja tikai stundu, lai uzveiktu vācieti Matiasu Bahingeru – 6:1, 6:2.

2013.gada tenisa sezonu 24 gadus vecais Ernests Gulbis sāka šodien ar startu Vācijas pilsētas Heilbronas Challenger turnīrā. Tajā spēles notiek uz hard seguma, sportisti cīnās par 85 000 eiro balvu fondu, bet uzvarētājam iespējams nopelnīt 110 reitinga punktus. Turnīra dalībnieku sastāvs ir pietiekami spēcīgs, tāpēc ranga 136.vietā esošajam Gulbim nebija iespējas tikt starp izliktajiem tenisistiem.

1.kārtā Ernestam pretiniekos tika ielozēts 25 gadus vecais vācietis Matiass Bahingers (ATP 124.). Viņam šogad jau bija spēļu prakse (dalība arī „Australian Open” kvalifikācijā) – divas uzvaras un divi zaudējumi. Pret Bahingeru Gulbis bija spēlējis divas reizes un abas zaudējis. Šie mači gan notika sen (2004. un 2006.gadā), tāpēc lielu vērību tiem nevarēja pievērst.

Spēli ar servi iesāka Gulbis, izvirzoties vadībā, bet jau nākamajā geimā viņš tika pie breika. Arī seta turpinājumā latvietis spēlēja krietni veiksmīgāk, kas pirmo setu ļāva uzvarēt ar graujošu 6:1. Spēles scenārijs nemainījās arī otrajā setā. Lai arī bukmeikeri abu tenisistu iespējas uzvarēt pirms spēles vērtēja līdzīgi, tomēr beigās iznāca pat ļoti pārliecinoša Ernesta uzvara 6:1, 6:2. Jāpiebilst, ka arī vācietim bija pietiekami daudz iespēju lauzt Gulbja servi, taču izšķirošos punktus vienmēr veiksmīgāk nospēlēja latvietis.

Par uzvaru Ernests nopelnīja deviņus reitinga punktus un 885 eiro prēmiju. Viņa pretinieks 2.kārtā tiks noskaidrots šovakar, kad savstarpējo maču aizvadīs turnīra 1.numurs, francūzis Pols Anrī Matjē (ATP 60.) un serbs Dušans Lajovičs (ATP 163.). 2.kārtas maču Ernests aizvadīs rīt.