Gulbis apslimis un šosezon vairs nespēlēs

Ernestam Gulbim šovakar bija jāsāk Bratislavas "Challenger" turnīrs, taču Latvijas tenisa pirmais numurs Slovākijā nespēlēs, jo ir apslimis. Angīnas dēļ Gulbim sezona beigusies.

No nedēļas sešiem "Challenger" turnīriem nozīmīgākais norisinās Bratislavā, kur tenisisti telpās uz "hard" seguma sacenšas par 85 000 eiro balvu fondu. Turnīra čempions saņems 12 250 eiro un 110 ranga punktus. Slovākijā šonedēļ spēlē septiņi tenisisti no ranga pirmā simta ar pagājušā gada čempionu Lukašu Lačko priekšgalā – viņam savās mājās turnīra pirmās raketes gods.

Bratislavas turnīrā pirmo reizi bija plānojis spēlēt Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis, kurš turpina cerēt uz vietu "Australian Open" pamatturnīrā. Lai nebūtu jāspēlē nākamā gada pirmā "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā, Gulbim punkti nepieciešami kā ēst.

Pagājušajā nedēļā sasniedzot finālu Vācijā, Gulbis ieguva 48 punktus un šonedēļ rangā ticis deviņas vietas uz augšu, ieņemot 142. vietu. Slimības dēļ ranga punktu bagāžu neizdosies papildināt ne šonedēļ, ne arī nākamajā nedēļā lielajā "Challenger" turnīrā Helsinkos. Angīnas dēļ Gulbim 2012. gada sezona ir beigusies, tādējādi "Australian Open" būs jāspēlē kvalifikācijā.