Ernests Gulbis uzvar spēlē pret Jerži Janoviču, iekļūstot pamatturnīrā

Pie trešās uzvaras ASV pilsētas Vinstonseilemas ATP Tour 250 sacensību kvalifikācijā ticis Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš pēc zaudēta pirmā seta prata mainīt cīņas ritējumu pret poli Ježi Janoviču – 5:7, 6:2, 6:3. Savu pamatturnīra pretinieku Ernests uzzinās šonakt.

ASV pilsētas Vinstonseilemas ATP Tour 250 sacensības Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 143.) uzsāka vakar ar diviem kvalifikācijas turnīra mačiem. Vispirms tika uzveikts austrietis Dominiks Tīms (ATP 445.) – 6:4, 6:3, bet pēc tam ar 6:4, 6:4 apspēlēts arī kanādietis Pjērs Ludoviks Dukloss (ATP 356.). Šodien noslēdzošā kvalifikācijas kārta, kurā pretiniekos labi zināmais polis Ježi Janovičs, kurš rangā uzkāpis līdz 89.vietai. Atgādināsim, ka šim polim Gulbis šosezon bija zaudējis jau divkārt – gan čelendžerī uz māla seguma (trīs setos), gan piecu setu trillerī Vimbldonā.

Spēles sākumu šodien uz trīs stundām aizkavēja lietus. Spēles pirmajos geimos tenisisti dominēja pie savas serves, punktus zaudējot tikai pēc dubultkļūdām, taču sestajā geimā Janovičs tika pie breikbumbas un to uzreiz izmantoja – 4:2. Par laimi nostiprināt pārsvaru viņam neizdevās – ar poļa dubultkļūdu palīdzību Ernests nokļuva 40:0 pozīcijā pie pretinieka serves un ar trešo iespēju atguva zaudēto. Seta izskaņā Janovičam bija vairākas iespējas pabeigt setu savā labā. Vispirms viņš neizmantoja setbumbu pie 5:4 (servēja Gulbis), bet tad ieguva vēl divas pie 6:5. Ja pirmo latvietis atspēlēja, tad otrā bija veiksmīga polim – 7:5 viņa labā. Setā Gulbim 4 eisi un 4 dubultkļūdas, bet viņam pretiniekam pa 3 no šiem spēles elementiem.

Otrajā setā Gulbim izdevās mainīt cīņas gaitu – visai ātri (jau trešajā geimā) viņš tika pie breika, kad Janovičam kārtējā dubultkļūda. Kopā setā viņam tādu bija septiņas. Nākamajā geimā polim viena iespēja atspēlēties, taču latvietis liedza to darīt. Seta turpinājumā abiem tenisistiem ne visai sekmējās ar pirmo servi (šajā setā tā abiem zem 50%), bet labāk ar to galā tika Ernests. Septītajā geimā viņš vēlreiz lauza sāncenša servi, bet setu uzvarēja ar 6:2.

Izšķirošā seta ievadā tenisisti apmainījās ar „laipnībām” – vispirms savu servi zaudēja Janovičs, bet uzreiz pēc tam arī Gulbis (2:2). Piektajā geimā gan vēl viens breiks latvietim, bet pēc tam sekmīga darbība pie paša serves, kas deva divu geimu pārsvaru. Šāds handikaps Ernestam bija jānotur, lai iegūtu iespēju izservēt maču. Tomēr līdz tam netika – devītajā geimā Gulbis aizcīnījās līdz mačbumbām pie sāncenša serves un ar otro pielika punktu mača – 6:3. Beidzot Janovičs uzveikts!

Spēles statistika – 5:7 6:2 6:3

Rādītājs Gulbis Janovičs

Eisi 8 5

Dubultkļūdas 8 15

Precīza 1. serve 53% 46%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 35/49 36/51

Uzvarēti punkti pie 2. serves 22/44 26/59

Breikpunktu realizācija 6/16 3/8

Uzvarētie punkti 105 98

Kvalifikācijas pārvarēšana devusi piecus reitinga punktus. Pēc visām kvalifikācijas cīņām notiks izloze, kurā tiks noteikts latvieša pretinieks pamatturnīra 1.kārtā.Opcijas - argentīnietis Karloss Berloks (ATP 45.), Luksemburgas pārstāvis Žils Millers (ATP 53.), kolumbietis Alehandro Falja (ATP 54.) vai japānis Tatsuma Ito (ATP 68.).