Lībietis gūst otro uzvaru Viļnas „Future” vienspēļu turnīrā

Otro uzvaru Lietuvas pilsētas Viļnas „Future” vienspēļu turnīrā šodien izcīnījis Latvijas tenisists Miķelis Lībietis. Ar 6:4, 6:1 viņam izdevās uzveikt ATP ranga 287.vietā esošo spāni Hordi Samperu-Montanu, garantējot vietu ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālu Krievijas pilsētas Maskavas „Future” turnīrā izdevies sasniegt citam mūsu tenisistam Denisam Pavlovam.

Lietuvas galvaspilsētas Viļnas „Future” turnīrā ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru šodien tika izspēlēti 2.kārtas mači. Tajos piedalījās divi Latvijas sportisti - Miķelis Lībietis un Krišjānis Stabiņš. Pārvarot pirmo kārtu, abiem bija izdevies garantēt atgriešanos ATP rangā. Kā pirmais šodien spēlēja 23 gadus vecais Stabiņš, spēkojoties ar krievu Konstantīnu Gerlahu (ATP 1212.). Krišjānis labi iesāka maču, taču turpinājumā labāk darbojās krievs – 6:1, 4:6, 3:6. Nedēļas nogalē Stabiņš plānojis piedalīties Jūrmalas „Future” turnīra kvalifikācijā, bet Lietuvā nopelnīja vienu reitinga punktu.

Tikmēr 20 gadus vecais Lībietis šodien tikās ar 22 gadus veco spāni Hordi Samperu-Montanu, kurš turnīrā bija izlikts ar 2.numuru, bet rangā ieņem 287.vietu. Negaidīti, tomēr pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas sportists – 6:4, 6:1, nopelnot divus reitinga punktus un iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā. Tajā rīt būs jāspēlē pret itālieti Viktoru Galoviču (ATP 518.). Atgādinām, ka dubultspēļu turnīrā Miķelim kopā ar lietuvieti Lukasu Mugeviču neizdevās pārvarēt 1.kārtu.

Tikmēr Krievijas galvaspilsētas Maskavas „Future” sacensībās ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru šonedēļ piedalās Andis Juška un Deniss Pavlovs. Diemžēl Andim (ATP 377.) vienspēļu turnīrs beidzās jau 1.kārtā, kamēr Deniss (ATP 624.) pirmajā kārtā uzveica ar 2.numuru izlikto krievu Andreju Kumancovu (ATP 305.), bet šodien tikās ar citu mājinieku Viktoru Kozinu (ATP 1091.). Līdzīga cīņa neiznāca – Deniss sakāva savu pretinieku ar 6:2, 6:0. Turnīrā viņš nopelnījis 3 reitinga punktus, bet ceturtdaļfinālā spēkosies ar vēl vienu krievu – Nikolosu Basilašvili (ATP 452.).

Abiem latviešiem kopīgā duetā šodien bija jāspēlē arī dubultspēļu ceturtdaļfinālā. Lai arī abi bija sacensību galvenie favorīti, tomēr šodienas spēlē ar 3:6, 6:7(3) tika zaudēts ukrainim Vladimiram Užilovskim un baltkrievam Jegoram Jacikam. Dubultspēļu reitingā punktus mūsējie nenopelnīja.

Aiz okeāna - ASV „Future” turnīros turpina piedalīties brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. Dekaturas turnīrā ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru Jānim neizdevās pārvarēt vienspēļu kvalifikāciju, bet Mārtiņš (ATP 1331.) uzreiz bija pamatturnīra dalībnieku vidū. 1.kārtas mačs viņam šovakar pret Zimbabves pārstāvi Takanji Garangangu (ATP 672.). Dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā brāļi spēlēja jau aizvadītajā naktī, taču diemžēl cieta neveiksmi. Saspringtā mačā 5:7, 7:6(2), [10:12] pret korejiešiem Heonu Čunu un Ji-Sungu Namu.