Gulbis atkrīt uz 119.vietu ATP rangā, Marcinkevičai karjeras rekords

Šodien publicēti jaunākie tenisa rangi. Kā jau tas tika prognozēts – Latvijas vīriešu tenisa līderis Ernests Gulbis šonedēļ atstājis ATP ranga pirmo simtnieku, atkrītot uz 119.pozīciju.

Tik zemu latvietis nav bijis kopš 2007.gada. Tikmēr Diānai Marcinkevičai WTA vienspēļu rangā jauns rekords – 274.vieta.

Aizvadītajā nedēļā ATP tūrē notika divi turnīri – sportisti sacentās Kicbīlē un Losandželosā. Tieši Pirms gada Losandželosā Ernests Gulbis bija izcīnījis savu otro ATP vienspēļu titulu karjerā, bet šogad uz šo ASV pilsētu viņš nebija devies. Punktus Gulbis gan centās aizstāvēt Kicbīlē, tomēr neveiksmīgi – 2.kārtā zaudējums brazīlietim Dutra Silvam. Salīdzinot ar pērno gadu Ernests zaudēja 230 punktus, kas rangā atspoguļojās kā kritums par 52 vietām uz 119. pozīciju.

Ārpus pirmā simta Gulbis ir pirmo reizi kopš 2009.gada (toreiz vairākas nedēļas 101.vieta), bet pēdējo reizi tik zemu Ernests bija tālajā 2007.gada februārī (toreiz no 124.vietas tika uzlēkts uz 97.). Jāpiemin, ka šīs nedēļas rangā augstāk par Ernestu atrodas abu pārējo Baltijas valstu tenisa līderi – igaunis Jurgens Zops ir 82., bet lietuvietis Ričards Beraņķis pēc fināla Losandželosā pakāpies uz 103. vietu. Nākamais turnīrs Gulbim gaidāms augusta vidū – Sinsinati „Masters” sacensībās tiks spēlēta kvalifikācija, bet pēc tam jau „US Open”, kur latvietis ir pamatturnīra dalībnieku vidū. Līdz gada izskaņai noteikti jācenšas atgūt vieta TOP 100, lai „Australian Open” nebūtu jāsāk no kvalifikācijas.

Kritumi kā vienspēļu, tā dubultspēļu ATP rangā šonedēļ arī citiem Latvijas tenisistiem, bet šonedēļ pie punktiem centīsies tikt Miķelis Lībietis un Krišjānis Stabiņš (abiem Future turnīrs Lietuvā), kā arī Mārtiņš Podžus (Future turnīrs ASV).

Pozitīvāks skats uz WTA rangu tabulām. Trīs vietas augstāk tikusi Anastasija Sevastova (163.vieta), tomēr nedēļas galvenā veiksminiece ir Diāna Marcinkeviča, kurai šonedēļ apritēs 20 gadi. Saņēmusi punktus par Lielbritānijas ITF sacensībās sasniegto finālu, viņa pirmo reizi tikusi ranga labāko 300 pulkā. Diānas karjeras labākais sasniegums šobrīd – 274.vieta. Šonedēļ gan viņa, gan Sevastova vēl centīsies papildināt savu punktu summu, spēlējot ITF sērijas turnīros Slovākijā un Vācijā, bet Līga Dekmeijere piedalīsies Vašingtonas WTA dubultspēļu turnīrā.