Parīzē startē tenisa svētki - "French Open"

Svētdienas pusdienlaikā (12:00 pēc Latvijas laika) Francijas galvaspilsētā Parīzē tiks dots starts šī gada otrajam „Grand Slam” turnīram – „French Open”. Divu nedēļu lielākā intriga – kas uzvarēs vienspēļu turnīros? Tāpat ar interesi sekosim Ernesta Gulbja gaitām.

Pērn „French Open” turnīrā uzvaru svinēja spānis Rafaels Nadals, tiekot pie sestā šī turnīra titula. Finālā viņš četros setos pieveica Rodžeru Federeru. Pusfinālā pērn tika arī abi pārējie lielā četrinieka pārstāvji – Džokovičs un Marejs. Skatoties bukmeikeru prognozēs, arī šogad pusfinālos visticamāk jābūt TOP 4.

Tomēr, ja vērtējam reālās izredzes tikt kronētam par čempionu, tad kā pirmo no lielā četrinieka nākas atskaitīt skotu Endiju Mareju. Gan tāpēc, ka viņš līdz šim „Grand Slam” turnīros nav spīdējis, gan vēroties pēdējā laika rezultātos. Skots savainojuma dēļ arī nav spēlējis visus no pavasara turnīriem. Pērnā gada finālists Federers šogad uzvarējis Madrides „Masters” turnīrā, kur ierastā māla vietā bija zilas krāsas māls, bet Romā pusfinālā piekāpās Džokovičam. Montekarlo turnīru šveicietis izlaida.

Reālākās izredzes uz titulu Parīzē šogad ir Nadalam un Džokovičam, kuru ceļi var krustoties tikai finālā. Māla kortos abiem šogad bijuši divi savstarpējie fināli – gan Montekarlo, gan Romā triumfēja Nadals. Džokoviča vai Nadala uzvaras gadījumā Parīzē tiks pārrakstīta vēsture. Serbs var kļūt par pirmo tenisistu kopš Roda Leivera, kurš uzvar četrus „Grand Slam” turnīrus pēc kārtas, bet Nadals cer tikt pie septītā „French Open” titula, kas būtu jauns profesionālās ēras rekords. Redzēsim, vai būs šāds intrigas pilns fināls. Bukmeikeru skatījumā tālu turnīrā var aizspēlēties arī Huans Martins Del Potro, Davids Ferers un Tomašs Berdihs, taču uzvarēt turnīrā viņiem varētu būt pat ļoti grūti.