Ernests Gulbis pakāpjas uz 80.vietu

Šodien publicēti jaunākie ATP un WTA tenisa rangi. Pateicoties pagājušajā nedēļā nopelnītajiem 20 punktiem, četru pozīciju kāpums padevies Ernestam Gulbim, kurš šonedēļ ieņem 80.vietu pasaulē. Šonedēļ latvietis spēlēs “Challenger” turnīrā Romā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis spēlēja Minhenes ATP turnīrā. 1.kārtā tika apspēlēts beļģis Ksavjērs Maliss, bet pēc tam nācās zaudēt vēlākajam sacensību uzvarētājam, vācietim Filipam Kolšraiberam. Turnīrā Ernests nopelnīja 20 reitinga punktus, kas jaunākajā rangā deva četru vietu kāpumu – šo nedēļu viņš iesāk kā pasaules 80.numurs.

Arī šajā nedēļā Gulbis spēlēs, piedaloties „Challenger” sacensībās Romā. Turnīrā latvietis izlikts ar 2.numuru, bet pirmajā spēlē tiksies ar francūzi Maksimu Teišeiru. Tāpat Ernests piedalīsies dubultspēļu sacensībās, kurā viņa pārinieks būs cits Latvijas tenisists Deniss Pavlovs. Deniss šonedēļ kļuvis par Latvijas dubultspēļu ranga līderi, pakāpjoties uz 303.vietu (pieskaitīti punkti par Uzbekistānas „Future” titulu). Pirmās kārtas mačs abiem jau šovakar.

Šonedēļ spēlēs arī Andis Juška, kurš centīsies tikt pie piektā „Future” titula šogad, startējot Čehijas pilsētā Teplicē. Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā Andis kļuva par divkāršu Sanremo turnīra čempionu, bet šie punkti rangā tiks pieskaitīti tikai jaunnedēļ.

WTA rangā lielas izmaiņas mūsu sportistes nav skārušas. Šonedēļ Kaņsurmēras ITF 100 000 dubultspēļu sacensībās spēlēs Līga Dekmeijere, bet šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Anastasija Sevastova.

Svarīgākais