Gulbis Minhenē centīsies sasniegt otro ceturtdaļfinālu šosezon

Šodien ne agrāk kā 15.30 spēli par iekļūšanu Minhenes "ATP 250" turnīra ceturdaļfinālā aizvadīs Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis. Šoreiz pretī viņam stāsies ATP ranga 34. numurs Filips Kolšraibers.

Aizvakar, ar 6:3, 6:4 pārspējot beļģi Ksavjēru Malisu, Ernests beidzot tika pie pirmās uzvaras 2012. gada māla sezonā (neskaitot Deivisa kausu). Latviešu tenisistam ATP līmeņa turnīros nebija izdevies uzvarēt kopš februāra beigās notiekošā Deljerbīčas turnīra, kad tika sasniegts ceturdaļfināls (tajā ar 6:3, 1:6, 1:6 tika zaudēts Marinko Matosevičam). Tagad laiks atkārtot vismaz šogad Deljerbīčā iespēto.

Pretinieks otrajā kārtā diezgan spēcīgs - ar ceturto numuru izliktais mājinieks Filips Kolšraibers. Vācietim pašlaik 34. vieta ATP rangā (2009. gada septembra beigās atradās pat 22. vietā) un pēc šogad sasniegtā var spriest, ka viņš ir gatavs kāpt vēl augstāk. Kolšraibers regulāri sasniedz ATP turnīru otrās kārtas un lielākajā daļā turnīru spēj aizcīnīties vēl tālāk. Par labākajiem vācieša šī gada sasniegumiem uzskatāmi "Australian Open" 4. kārta, kurā trijos setos zaudēts Huanam Martinam Del Potro, kā arī Oklendas un Monpeljē turnīru pusfināls, kuros atzīts Olivjē Rohusa un Tomaša Berdiha pārākums. 2012. gada sezonā Kolšraibers izcīnījis 15 uzvaras 23 mačos, kas, salīdzinot ar Ernesta iespēto šajā sezonā, ir ļoti labs panākums.

28 gadus vecais Kolšraibers māla sezonu šogad atkāja Montekarlo "Masters" sērijas turnīrā, kurā tālāk par otru kārtu neizdevās aizkļūt - uzvara pār Gijomu Rufinu, zaudējums pret Žo-Vilfrīdu Tsongu. Minhenes turnīrs māla sezonā vācietim ir kā otrais - iepriekšā nedēļā viņš nevienā turnīrā nepiedalījās. Lai aizstāvētu pagājušogad Minhenē iegūtos ranga punktus, viņam jāaizkļūst līdz ceturtdaļfinālam, kas nozīmē, ka ir nepieciešama uzvara pār Ernestu. Jāatzimē arī fakts, ka Kolšraibers jau reiz Minhenē ir triumfējis - 2007. gadā viņš turnīrā pārspēja tādus tenisistus kā Jarko Nieminenu, Markosu Bagdati un Mihailu Južniju, izcīnot savu pirmo ATP titulu karjerā.

Abi tenisisti jau reiz ir mērojušies ar spēkiem - 2009. gada Montekarlo turnīrā ar graujošo 6:1, 6:3 pārāks izrādījās Kolšraibers, tomēr tas bija pirms trim gadiem, tāpēc uz šo rezultātu nevajadzētu īpaši skatīties. Bukmeikeru skatījumā diezgan izteikts favorīts ir Vācijas tenisa pārstāvis. Ja atskatāmies uz abu šosezon sasniegto, tas ir tikai loģisks solis no viņu puses, taču ir ļoti labi zināms, ka Ernests ir spējīgs izšaut visnegaidītākajā brīdi, tāpēc prognozēt, kurš no abiem tenisistiem no korta aizies kā uzvarētājs, ir gandrīz neiespējami. Īpaši liela nozīme būs Ernesta spēlei no gala līnijas, jo, ja šajā spēles elementā Latvijas tenisistam trūks stabilitātes un pārliecības, tad iespējas uz uzvaru krietni samazināsies.

Tā kā spēle starp Gulbi un Kolšraiberu norisināsies uz galvenā korta, tad internetā būs pieejama arī video translācija. Spēles sākums ne agrāk kā plkst. 15.30 pēc Latvijas laika.

Uzvaras gadījumā Ernestam ceturtdaļfinālā pretī stāsies kolumbieša Roberta Faraha un austrālieša Marinko Matoseviča spēles uzvarētājs. Abu tenisistu spēle norisināsies plkst. rīt uz centrālā korta plkst. 12.30. Jāatzīmē arī fakts, ka tieši Matosevičam Gulbis zaudēja savā vienīgajā ceturtdaļfināla mačā šogad.

Svarīgākais