Vienaldzīgais Gulbis Romas "Challenger" turnīrā zaudē jau 1. kārtā

Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim nav izdevies pārvarēt Romas "Challenger" turnīra 1. kārtu, Itālijas galvaspilsētā ar 4:6, 2:6 zaudējot vācietim Simonam Groilam. Gulbis Romā bija izlikts ar pirmo numuru.

Gulbis sāk labi, beidz vienaldzīgi

Ranga 84. vietā esošais Gulbis "Challenger" līmeņa turnīros nebija spēlējis kopš 2008. gada. Romā viņa pretinieks bija 31. gadu vecais vācietis Simons Groils, kurš rangā ieņem 206. vietu. Abu līdz šim vienīgajā tikšanās reizē Gulbis vācieti 2008. gada "French Open" turnīrā sagrāva ar 6:4, 6:0, 6:4.

Šodien Gulbis sāka ar servi un zaudēja mača pirmo izspēli, taču pēc tam uzvarēja 14 izspēles pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 3:0 un iegūstot divas iespējas panākt dubultbreika pārsvaru. Groils abas breikbumbas atspēlēja, bet pēc tam pārsteidzoši atstāja Gulbi "sausā" uz paša serves – 3:2. Gulbis vācietim palīdzēja ar nepiespiestajām kļūdām.

Nākamajā geimā vācietis pēc ilgas izspēles atsita breikbumbu, panākot izlīdzinājumu setā – 3:3. Devītajā geimā Gulbis pie 30:30 no metra attāluma iesita tīklā, dodot pretiniekam slēpto setbumbu. Groilam lielisks bekhends pa līniju deva iespēju pie 5:4 servēt par uzvaru setā.

Gulbis desmitajā geimā bija priekšā ar 30:15, taču tad pieļāva vairākas kļūdas, sitot no labās puses. Setbumbas izspēlē Ernestam vienaldzīgs forehand sitiens autā – pirmajā setā 4:6.

Gulbis otrā seta ievadā atspēlēja breikbumbu, bet 3. geimā novērst nepatikšanas neprata. Drīz vien sekoja vēl viens breiks vācieša izpildījumā, un Groils bez lielas piepūles tika pie uzvaras ar otrajā setā – 6:2.

Izstāšanas 1. kārtā Gulbim ļāvusi nopelnīt 310 eiro prēmiju, bet ranga punktu bagāža netiks papildināta. Nākamais turnīrs Latvijas tenisa līderim jaunnedēļ Barselonā, kur notiks "ATP World Tour 500" sērijas turnīrs.

Pavlovam divas uzvaras Uzbekistānā

Pirmo kārtu Umanganas (Uzbekistāna) "Future" 15 000 sērijas turnīrā otrdien pārvarēja Deniss Pavlovs. Ranga 624. vietā esošais Pavlovs viegli ar 6:3, 6:0 sagrāva vietējo tenisistu Muradu Inojatovu, kurš rangā atrodas augstāk – 511. vietā

Pavlova nākamais pretinieks būs Indijas tenisists Karans Rastogi, kurš rangā atrodas 459. vietā. Otrās kārtas sasniegšana ļāvusi nopelnīt vienu ranga punktu.

Pavlovs Uzbekistānā spēlē arī dubultspēles, kurās piedalās ar baltkrievu Vladimiru Ignatiku. Duets izlikts ar 2. numuru un 1. kārtā ar 6:2, 7:5 apspēlēja slovākus Marko Danisu un Mareku Semjanu.

Svarīgākais