Gulbis un Juška nodrošina brīnumainu atspēlēšanos un uzvaru pār Ungāriju

Latvijas tenisa izlase šodien Deivisa kausā abās vienspēlēs sakāva ungārus, kopsummā Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas mačā triumfējot ar 3:2 un tiekot 3.kārtā.

Ernests Gulbis ar 6:4, 6:3, 6:3 uzveica Atilu Balāšu, savukārt Andis Juška izšķirošajā cīņā tika galā ar Martonu Fučoviču - 7:6(8), 7:6(2), 6:4. Latvijas valstsvienība pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē atspēlējusies no 0:2!

Gulbis nospēlē pārliecinoši

Pirms cīņas ungāri nolēma, ka laukumā sūtīs nevis Ādamu Kelneru, bet gan Atilu Balāšu (ATP 450.), kurš piedalījās vakardienas dubultspēlē. Gulbis spēli iesāka labi. Jau pirmajā geimā trīs breikbumbas, kuras netika realizētas, taču pie 2:2 izdevās breikot. Turpinājuma latvietis lieliski servēja, nedodot nekādas iespējas pretiniekam - uzvara setā ar 6:4.

Otrais sets izvērtās par breiku maratonu. No deviņiem izspēlētajiem geimiem seši tika uzvarēti, laužot pretinieka servi. Daudz veiksmīgāks gan bija Ernests, kurš jau sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0. Vēlāk Balāšs starpību samazināja līdz 3:4, bet tad atkal labu sniegumu parādīja mūsējais, uzvarot setu ar 6:3.

Latvijas tenisists šodien maz kļūdījās un izcili servēja, kas noveda pie uzvaras arī trešajā setā. Atkal ātrs breiks un pārsvars ar 3:0. Seta noslēgumā divas mačbumbas Gulbis ieguva pie pretinieka serves. Tās izmantot neizdevās, taču savs geims gan tika paņemts un uzvara spēlē ar 6:4, 6:3, 6:3.

Līdz ar to Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas mačā starp Ungārijas un Latvijas tenisistiem uzvarētājs tiks noskaidrots pēdējā cīņā starp Andi Jušku un Gulbja pāridarītāju Martonu Fučoviču. Cīņa par maču Rīgā pret Ukrainu un iekļūšanu 1. grupā turpinās!

Juška līdzīgā spēlē salauž Fučoviču, Latvija soļo tālāk un gaida ciemos Ukrainu!

Izšķirošā cīņa par uzvaru starp Ungārijas un Latvijas izlasēm notika starp Andi Jušku un Gulbja pāridarītāju Martonu Fučoviču. Pirmo setu nepārliecinoši sāka latvietis, kam negāja serve. Ceturtajā geimā tas noveda pie breikbumbas Fučovičam, taču šoreiz viss beidzās veiksmīgi Juškam. Turpinājumā gan abi pietiekami stabili noturēja savas serves, kas aizveda līdz taibrekam. To ar minibreiku sāka Andis, taču uzreiz pēc tam zaudēja abas savas izspēles, nonākot iedzinējos ar 1:4. Izdevās atspēlēties (5:5), taču ungārs atkal veica minibreiku un tika pie setbumbas. Latvietis skaisti uzvarēja izspēli, atkal atguvās, bet nedaudz vēlāk arī uzvarēja taibreiku ar 10:8.

Otro setu Juška atkal iesāka diezgan slikti. Vispirms pirmajā geimā nonāca 0:40 situācijā pie savas serves (izdevās gan izglābties), taču vēlāk piektajā geimā tika breikots - 2:3. Nākamajā geimā Andim bija iespēja atgūties, taču tas neizdevās. Pie 5:4 notrīcēja Fučovičs, kurš savā geimā palaida Andi priekšā ar 40:15. Turpinājumā kļūda ungāram un 5:5. Pēc brīža jāspēlē taibreiks, kurā latvietis savu pretinieku atstāja "jaņos" - 7:2!

Trešo setu beidzot ar pārliecību sāka arī mūsējais. Jau pirmajā geimā bija iespējas lauzt Fučoviča servi, bet tika tas izdarīts piektajā geimā, kad Juška sāncensim vairākas reizes piespieda kļūdīties. Līdz seta beigām ungārs intrigu vairs nesataisīja - katrs uzvarēja savus geimus, kas panākumu nodrošināja Andim Juškam un visai Latvijas izlasei - 7:6(8), 7:6(2), 6:4 .

Latvijas valstsvienība pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē atspēlējusies no 0:2! Uzvara nodrošina iekļūšanu Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas 3. kārtā, kurā notiks cīņa par iekļūšanu 1. grupā. Mūsu pretiniece - Ukrainu, ar kuru jātiekas no 14. līdz 16. septembrim savās mājās.

Svarīgākais