Juška un Gulbis izcīna Latvijai divas uzvaras Ēģiptē

Latvijas tenisa izlase ar divām uzvarām sākusi Kairā notiekošo Deivisa kausa Eiropas Āfrikas zonas 2. grupas 1. kārtas maču pret Ēģipti. Andis Juška četros setos ar 6:3, 6:4, 1:6, 6:3 pieveica Mohamedu Safvatu, bet Ernests Gulbis trīs partijās tika galā ar Šerifu Sabrī - 6:2, 6:3, 6:3.

Pirmajā spēlē Latviju pārstāvēja mūsu otrais numurs Andis Juška (ATP 526. vieta), kuram pretī stājās Ēģitpes tenisa līderis, 21 gadu vecais Mohameds Safvats, kurš rangā atrodas 396. vietā. Ranga vietas šoreiz nebija izšķirošas, pieredze gan.

Pirmajā setā Juška uzvarēja ar 6:3, partijas vienīgo breikbumbu realizējot sestajā geimā. Andis sāka smagnēji, pirmo geimu uzvarot no 0:30 deficīta. Seta turpinājumā tika "atrasta" serve, kā rezultātā punkti tika gūti vieglāk.

Otrajā setā pretiniekam bija labākas sekmes uzņemšanā, taču apspēlēt Jušku neizdevās. Pie 2:3 Juška ar eisu atsita Safvata pirmo breikbumbu mačā. Divus geimus vēlāk Andim 0:30 pie savas serves. Sekoja 10 punkti pēc kārtas latvietim, un Mohameds salūza. Otrais sets Juškam ar 6:4.

Trešā seta sākums Juškam neizdevās, kas sakrita ar laiku, kad ēģiptietis spēlēja ļoti apņēmīgi. Seta sākumā tenisisti apmainījās ar uzvarētiem geimiem (1:1), bet pēdējos piecus geimus "paņēma" Safvats un setā uzvarēja ar 6:1.

Svarīgākais