Sanktpēterburgas turnīrā Gulbis 1.kārtā spēlēs pret Rosolu

Notikusi Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas ATP vienspēļu pamatturnīra izloze. Latvijas tenisists Ernests Gulbis (ATP 52.) šajās sacensībās saņēmis wildcard, bet 1.kārtā spēkosies ar Čehijas sportistu Lukašu Rosolu (ATP 79.).

2011.gada sezonā Ernestam Gulbim ieplānoti vēl trīs turnīri – jaunnedēļ ATP Tour 250 sacensības Sanktpēterburgā (Krievija), pēc tam ATP 500 turnīrs Valensijā (Spānija), bet sezona tiks noslēgta ar ATP Masters 1000 turnīru Parīzē.

Sanktpēterburgas turnīrā Ernests ir biežs viesis. Vislabākais starts izdevies 2006.gadā, kad, debitējot ATP līmenī, tika sasniegts pusfināls. 2007. un 2009.gadā Gulbis aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, bet 2008.gadā apstājās 2.kārtā. Pērn šis turnīrs tika izlaists, bet šogad atgriešanās (organizatori Ernestam piešķīra wildcard).

1.kārtā mūsu sportistam pretiniekos varēja ielozēt jebkuru citu sacensību dalībnieku, bet tā „laimīgā loze” tika čeham Lukašam Rosolam. 26 gadus vecais sportists ATP līmenī lielus panākumus nav guvis, viņa rekordvieta rangā ir 65. Abi sportisti savā starpā tikušies pirms četriem gadiem „Challenger” turnīrā Sarajevā, kad latvietis bija pārāks ar 7:6(5), 6:3. Gulbja un Rosola cīņa gaidāma pirmdien vai otrdien.

Ja izdosies uzvarēt, tad 2.kārtā pretiniekos būs kāds no Francijas sportistiem – ar 1.numuru izliktais Žils Simons (ATP 12.) vai Adrians Manarino (ATP 87.).

Svarīgākais