Sevastova nepabeidz ceturtdaļfināla maču un noslēdz 2011.gada sezonu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien nav spējusi sasniegt Luksemburgas WTA turnīra pusfinālu. Cīņā pret vācieti Jūliju Gergesu Anastasija atradās iedzinējos 1.setā ar 2:5, kad kājas savainojuma dēļ nolēma cīņu neturpināt. Šī spēle Anastasijai bija pēdējā šosezon - uz plānotajiem ITF turnīriem Francijā viņa nedosies.

Luksemburgas WTA turnīrā šodien notika ceturtdaļfināli. Trešo reizi šosezon līdz šāda līmeņa turnīru ceturtdaļfinālam bija aizcīnījusies liepājniece Anastasija Sevastova (WTA 107.). Turnīra pirmajās divās kārtās viņa bija izcīnījusi pārliecinošas uzvaras – 6:3, 6:2 pret itālieti Flaviju Pennetu (WTA 18.) un 6:2, 6:2 pret rumānieti Simonu Halepu (WTA 56.). Demonstrētā spēle ar piesardzīgu optimismu ļāva raudzīties arī ceturtdaļfināla virzienā. Lai arī pretiniece, vāciete Jūlija Gergesa ir spēcīga pēc reitinga (21.vieta), tomēr pirms nedēļas Lincas turnīrā vācietei izdevās uzvarēt tikai saspringtā triju setu cīņā – 6:4, 3:6, 7:6(7).

Diemžēl šodienas mačs pārāk ilgs un saspringts neizdevās. Mača pirmajos divos geimos uzvarēja servētājas, bet pēc tam vācietei izdevās uzvarēt četrus geimus pēc kārtas. Gergesa servēja atzīstami, maz kļūdījās, kamēr Anastasijai spēle īsti nevedās. Pie 5:1 vācietei iespēja izservēt setu, taču vairākas kļūdas, un Sevastova vienu breiku atguva. Tomēr šajā atpūtas brīdī Latvijas sportiste pieaicināja medicīnisko personālu un pēc konsultācijas ar to devās paspiest pretiniecei roku. Kā portālam Sportacentrs.com atzina pati sportiste, tad izstāšanās iemesls bijis kājas savainojums, kas sportisti mocīja arī iepriekš. Lai nepasliktinātu situāciju, nolemts lieki neriskēt.

Luksemburgā Anastasija nopelnīja 70 reitinga punktus, kas jaunnedēļ ļaus atgriezties WTA ranga simtniekā (apmēram 95.vieta). Tāpat iegūta 5340 ASV dolāru prēmija. Lai arī iepriekš Anastasijas plānos bija piedalīties vienā vai divos ITF sērijas turnīros Francijā, šobrīd šie plāni mainīti - Luksemburgas turnīrs liepājniecei bija pēdējais šogad. Ņemot vērā, ka iegūtie ranga punkti, nodrošinās vietu nākamā gada "Australian Open" pamatturnīrā, tas šķiet tikai loģisks lēmums.

”BGL BNP Paribas Luxembourg Open” WTA International turnīrs. Luksemburga

Pusfinālu spēles

Spēle

(1) Victoria Azarenka - (6) Julia Goerges

Monica Niculescu - Anne Keothavong

Ceturtdaļfinālu rezultāti

Spēle Rezultāts

(1) Victoria Azarenka - Iveta Benesova 6:3 6:2

(6) Julia Goerges - Anastasija Sevastova 5:2 (Sevastova izstājās)

Monica Niculescu - Lucie Hradecka 6:4 6:4

Anne Keothavong - Bibiane Schoofs 6:3 6:2

Svarīgākais