Gulbis sīvā cīņā pieveic Kubotu

Ar grūtu uzvaru Tokijas ATP Tour 500 vienspēļu turnīru uzsācis Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Trijos setos ar 6:3, 3:6, 7:5 viņam izdevās pārspēt šī brīža labāko Polijas tenisistu Lukašu Kubotu. 2.kārtā latvietim pretī stāsies ASV sportists Mārdijs Fišs, kuram ATP rangā augstā 8.vieta.

Uz Tokijas (Japāna) ATP Tour 500 turnīru Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis šogad devies trešo gadu pēc kārtas. Līdz šim vislabāk bija izdevies nostartēt 2009.gadā, kad tika sākts no kvalifikācijas un tikts līdz ceturtdaļfinālam, kur trijos setos zaudēts Žo-Vilfrīdam Tsongam, bet pērn turnīrs aprāvās jau 1.kārtā ar zaudējumu krievam Dmitrijam Tursunovam - 3:6, 4:6. Pirms Tokijas Ernests Āzijā startēja Bangkokas turnīrā, kur nepārvarēja 1.kārtu, zaudējot itālietim Simonem Bolelli divos taibreikos, bet šīs sacensības sāka ar maču pret Polijas tenisa līderi Lukašu Kubotu. 29 gadus vecais sportists ATP rangā atrodas septiņas vietas zemāk par latvieti (49. un 56.vieta) un labākas sekmes guvis dubultspēļu turnīros, tāpēc bija loģisks bukmeikeru spriedums – Gulbis favorīts cīņā uz tikšanu 2.kārtā.

Spēles sākums Ernestam bija ļoti sekmīgs – pie savas serves uzvarēts „sausā”, bet pēc tam izmantota viena no divām breikbumbām, kas deva 2:0 pārsvaru. Seta turpinājums jau bija līdzīgāks. Ne Gulbim izdevās graut Kubotu pie savas serves, ne polis deva vēl kādu breika iespēju. Tomēr šāds scenārijs pilnībā apmierināja mūsu tenisistu, kurš tuvojās uzvarai setā. Devītajā geimā, kad Ernestam bija jāizservē sets, gan radās nelielas problēmas. Kubots tika līdz 40:40, kam sekoja Gulbja dubultkļūda (pirmā mačā). Taču tad ar eisu tika iznīcināta poļa iespēja ieķerties setā – 6:3 40 minūšu laikā.

Otrā seta sākums izvērtās diametrāli pretējs – otrajā geimā divas breika iespējas jau bija polim, kurš vienu no tām izmantoja, vēlāk panākot arī 3:0 savā labā. Gulbim bija ļoti labas iespējas atspēlēties – piektajā geimā viņš tika pie trijām breikbumbām (ne pēc kārtas), taču ar realizāciju nevedās. Kubots saglabāja trīs geimu pārvaru (4:1), vēlāk 5:2 un seta beigās 6:3.

Izšķirošā seta sākumā mūsu tenisistam kā pirmajam izdevās tikt līdz breikbumbai (otrajā geimā), taču ar realizāciju atkal neveicās. Līdz nākamajām breika iespējām bija jāgaida itin ilgi – astotajā geimā Gulbis tika priekšā 40:15 pie pretinieka serves. Ar neatvairāmu servi Kubots atspēlēja pirmo breikbumbu, bet pēc tam arī otro, kārtējo reizi izlīdzinot rezultātu uz tablo (4:4). Jau šķita, ka mača uzvarētāju būs jānosaka taibreikā, tomēr līdz tam netika. 12.geimā Ernests aizcīnījās līdz divām mačbumbām un realizēja jau pirmo – 7:5.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 reitinga punktus un 15 500 ASV dolāru prēmiju. 2.kārtā (rīt vai parīt) Ernests spēkosies ar turnīra 4.raketi, amerikāni Mārdiju Fišu (ATP 8.), kurš pirmajā kārtā trijos setos apspēlēja savu tautieti Raienu Herisonu. Šogad Gulbis un Fišs jau aizvadījuši divas savstarpējās cīņas – vispirms Losandželosas sacensību finālā ar 5:7, 6:4, 6:4 uzvarēja Ernests, bet Monreālas turnīra 3.kārtā amerikānis revanšējās ar 4:6, 6:3, 6:4.