Gulbis Tokijas turnīru sāks pret Kubotu

Ernestam Gulbim Tokijas ATP "World Tour 500" turnīra 1. kārtā būs jātiekas ar Polijas tenisistu Lukašu Kubotu, tā lēma sestdien notikusī izloze.

29 gadus vecais Kubots pašreiz rangā ieņem 59. vietu, bet karjeras rekords polim bijusi 41. vieta, kas sasniegta pagājušā gada aprīlī. Kubots labākos panākumus guvis dubultspēlēs, kurās viņam seši tituli ATP līmenī.

Kubots šogad labi spēlējis arī vienspēlēs, tiesa, pārsteidzošā kārtā uzspīdējis "Grand Slam" turnīros, sasniedzot 3. kārtu Parīzē un tiekot vienu kārtu tālāk Vimbldonā. Mīļākais segums Kubotam gan ir māls, pret Gulbi polis nav spēlējis.

Ernests pērn Tokijā zaudēja 1. kārtā, piekāpjoties labam paziņam Dmitrijam Tursunovam. 2009. gadā Ernestam Tokijā izdevās aizspēlēties līdz ¼ finālam.

Panākuma gadījumā 2. kārtā, visticamāk, pretī nāks šogad labi iepazītais Mārdijs Fišs (viņam pretiniekos kvalifikācijas uzvarētājs). Gulba zara pusē ir arī turnīra pirmais numurs Rafaels Nadals, ar kuru Ernestam var sanākt tikties pusfinālā. Tokijā spēlēs arī Endijs Marejs, Davids Ferers un Serbijas 2. un 3. numurs – Janko Tipsarevičs un Viktors Troickis.

Svarīgākais