Gulbis Bangkokā zaudē jau pirmajā kārtā

Latvijas tenisa līderim Ernestam Gulbim nav izdevies pārvarēt Bangkokas ATP "World Tour 250" turnīra 1. kārtu. Gulbis divos taibreiku setos ar 6:7(5), 6:7(5) piekāpās Itālijas sportistam Simonem Bolelli.

Ranga 47. numurs Gulbis ar kvalifikāciju pārvarējušo Bolelli (ATP 138.) līdz šim bija spēlējis vienu reizi, pirms četriem gadiem "Challenger" turnīrā Vācijā uz tāda paša seguma (telpu "hard"). Toreiz Gulbim komfortabla uzvara ar 6:4, 6:1.

Šodienas spēlē favorīts bija Gulbis un arī maču sāka kā favorītam pienākas. Ernests 4. geimā tika pie breika un izvirzījās vadībā ar 3:1, taču pārsvaru nosargāt neizdevās. Bolelli atspēlējās septītajā geimā. Pirmajā setā vairāk breiku nebija, un uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tas latvietim sākās bezcerīgi – 0:4. Vēlāk Bolelli bija vadībā ar 5:4 un pašam divreiz jāservē. Pirmo punktu itālietis uzvarēja, iegūstot setbumbu. Gulbis to atspēlēja, bet pēc tam Ernestam bija iespēja ar savu servi panākt 6:6, taču nekā – taibreiks zaudēts ar 5:7.

Otrajā setā Gulbis pirmajās trīs uzņemšanās neuzvarēja nevienā izspēlē, bet sestajā geimā zaudēja savu servi – 2:4. Nākamajā geimā izdevās tikt līdz 30:15, taču līdz breikbumbai aizsniegties nebija lemts. Astotajā geimā Gulbis atspēlēja trīs mačbumbas, psiholoģiski sarežģījot pretiniekam otrā seta izservēšanu. Un patiešām – itālietis deva latvietim iespējas atspēlēties, Gulbim divas breikbumbas. Ar otro izdevās tikt atpakaļ spēlē – 4:5. Arī otrajā setā viss izšķīrās taibreikā. Gulbis no 3:5 tika līdz 5:5, bet 11. punktu zaudēja ar savu servi – Bolelli 4. mačbumba. Beidzot itālietis spēja pielikt punktu, svinot uzvaru ar 7:6(5), 7:6(5).

Gulbis pērn Bangkokā sasniedza ceturtdaļfinālu, līdz ar to nav aizstāvēti 45 punkti. Par piedalīšanos vienā spēlē Ernests ranga punktus nav ieguvis, bet mierinājumam saņems 6075 dolāru vērtu čeku. Nākamais turnīrs Gulbim jaunnedēļ Tokijā, kur notiks 500. sērijas sacensības. Pērn Gulbis Japānā 1. kārtā zaudēja Dmitrijam Tursunovam. Savukārt Bolelli cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar Bulgārijas pirmo numuru Grigoru Dimitrovu.

Svarīgākais