Gulbis un Sevastova centīsies sasniegt Sinsinati pamatturnīru

© AFP/Scanpix

Latvijas tenisa līderi Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova šovakar lūkos sasniegt Sinsinati pamatturnīru. Gulbis tiksies ar sev neērto Igoru Andrejevu, bet Sevastovai pretī stāsies rumāniete Monika Nikulesku.

Gulbim vakardienas mačs pret Alehandro Falju sākās smagnēji un tikai cīņas otrajā pusē izdevās sīksto kolumbieti nolikt pie vietas un uzvarēt ar 3:6, 6:1, 6:2. Šovakar Ernestam kvalifikācijas otrais mačs, kurā viņš tiksies ar vēl vienu sev labi pazīstamu tenisistu – krievu Igoru Andrejevu.

Tāpat kā pirms vakardienas cīņas pret Falju, arī šodien Gulbim negatīva bilance pret nākamo pretinieku. Andrejevs uzvarējis divas no trim spēlēm pret Gulbi. 2009. gadā Andrejevs Gulbi apspēlēja piecu setu drāmā "Australian Open", divus mēnešu vēlāk latvieti pieveicot arī Indianvelsā divos setos. Gulbis revanšu guva šī gada sākumā, Andrejevu ar 2:6, 6:4, 6:3 pārspējot Sidnejā. Andrejevs, kurš šogad ir sliktā formā (83. vieta rangā, sezonas bilance pamatturnīros: 13-21), vakar divos setos ar vienādu 6:4 pārspēja Olivjē Rohusu. Andrejevam 12 eisi un tikai vienreiz zaudēts savas serves geims.

Pamatturnīrā šodien centīsies iekļūt arī Anastasija Sevastova. Viņa vakar ar 6:3, 6:4 izcīnīja gaidītu uzvaru pret ranga 8. simta pārstāvi Elliju Willu. Sevastovai tā bija pirmā uzvara pēc astoņām neveiksmēm. Šovakar Sevastovu gaida jau daudz nopietnāks pārbaudījums rumānietes Monikas Nikulesku izskatā. 23 gadus vecā sportiste rangā ieņem 59. vietu un vakar ar 7:5, 6:0 apspēlēja Mirjanu Lučiču. Sevastova Nikulesku pieveikusi abu vienīgajā savstarpējā spēlē, kas bija pagājušajā gadā uz māla ITF sacensībās Francijā – 6:4, 6:4.

Svarīgākais