Lodrā izstājas, Gulbim septītā uzvara pēc kārtas

Latvijas tenisists Ernests Gulbis iekļuvis „Rogers Cup” tenisa turnīra 3.kārtā. Spēlē pret francūzi Mikelu Lodrā latvietis bija vadībā ar 6:4, 1:0, kad viņa sāncensis nolēma cīņu neturpināt. Nākamais Ernesta pretinieks tiks noskaidrots amerikāņa Mārdija Fiša un spāņa Felisiano Lopesa duelī.

„Rogers Cup” turnīrā šodien noskaidroja 3.kārtas dalībniekus – pirmo reizi turnīrā vēsturē tik tālu cerēja tikt arī latvietis Ernests Gulbis. Sacensību 1.kārtā latvietis bija apspēlējis spāni Huanu Karlosu Ferrero (3:6, 6:1, 7:5), bet otrais pretinieks bija franču kreilis Mikels Lodrā (ATP 31.). Tāpat kā Ferrero arī Lodrā ir 31 gads, taču viņam labākie panākumi tieši hard kortos, kuros viņš labi pratis piekopt savu serve&volley taktiku. 1.kārtā francūzis trijos setos bija nolauzis krievu Mihailu Južniju (ATP 14.) – 3:6, 6:3, 7:6(4). Līdz šim abi sportisti bija aizvadījuši trīs savstarpējās cīņas – 2006. un 2007.gadā uzvaras francūzim, bet 2008.gadā „French Open” Gulbim. Favorīta loma uz iekļūšanu 3.kārtā bukmeikeru skatījumā bija Ernestam.

Spēli abiem sportistiem šodien neizdevās iesākt laikā, jo Monreālā pēcpusdienā sāka līt, tomēr pēc nelielas iekavēšanās cīņa varēja sākties. Jau no paša sākuma kortā dominēja mūsu sportists, tiekot pie breika ceturtajā geimā. Turpinājumā Gulbim bija labas iespējas palielināt pārsvaru, taču Lodrā to liedza darīt. Apdraudēta Ernesta uzvara gan nebija – seta gaitā viņš zaudēja tikai četrus punktus pie savas serves, triumfējot ar 6:4. Otro setu Gulbis uzreiz sāka ar breiku, uz ko francūzis atbildēja ar „baltā karoga izkāršanu” un izstāšanos. Ernestam uzvara ar 6:4, 1:0 un vieta 3.kārtā.

Iekļūšana 3.kārtā Ernestam devusi 31 280 ASV dolāru prēmiju, kā arī 90 reitinga punktus. Nākamā cīņa jau ceturtdien, kad pretiniekos amerikānis Mārdijs Fišs (ATP 8.) vai spānis Felisiano Lopess (ATP 25.), kuru duelis vēl tikai notiks.

Svarīgākais