Sevastovai astotais zaudējums pēc kārtas, bez uzvarām kopš marta

© Scanpix/AFP

Neveiksmju joslai pāri nespēj tikt Anastasija Sevastova. Latvijas labākā tenisiste šodien piedzīvoja zaudējumu Toronto "Premier" kategorijas turnīra kvalifikācijas 1. kārtā, ar 1:6, 6:7(5) piekāpjoties Gaļinai Voskobojevai no Kazahstānas.

Sevastova, kura rangā noslīdējusi uz 68. vietu, šodien tikās ar 133. vietas īpašnieci Gaļinu Voskobojevu. Savstarpējos mačos uzvaras dalītas uz pusēm. 2008. gadā uz māla Sofijā divos setos ar 6:1, 6:0 uzvarēja Voskobojeva, bet pērn Sidnejā Sevastova revanšējās ar 6:4, 6:4.

Šodienas mačs Sevastovai, kura nebija spēlējusi kopš Vimbldonas, sākās bezcerīgi. Pirmajā setā uzvarēts tikai vienā geimā, pie tam, servējot pretiniecei. Ar piekto mēģinājumu Sevastovai beidzot izdevās uzvarēt savas serves geimā, taču tobrīd jau bija breika deficīts – 1:2 otrajā setā.

Astotajā geimā Sevastovai izdevās atgūt sākumā zaudēto un pēc tam pirmo reizi setā izvirzīties priekšā – 5:4. Uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. To ar minibreiku sāka Sevastova, pēc tam vadībā bija Voskobojeva, kura arī uzvarēja ar 7:5. Visā mača Maskavā dzimušajai tenisistei uzvara ar 6:1, 7:6(5).

Līdz ar to Sevastova zaudējusi astoņas spēles pēc kārtas. Pēdējā uzvara viņai bija 9. martā Indianvelsā, kad izdevās apspēlēt slovēnieti Polonu Hercogu. Par piedalīšanos vienā spēlē Sevastova ieguvusi vienu reitinga punktu un 1035 dolāru prēmiju. Nākamais turnīrs Sevastovai paredzēts Sinsinati "Premier" kategorijas sacensībās, kuru pamatturnīra izspēle sāksies 15. augustā. Arī tur Sevastovai nāksies spēlēt kvalifikācijā.

Svarīgākais