Gulbim neveiksme uz Londonas zāliena

Ar zaudējumu zāliena sezonu uzsācis Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Londonas (Lielbritānija) ATP tenisa turnīra 1.kārtas mačā viņš ar 3:6, 3:6 piekāpās francūzim Adrianam Manarino (ATP 54.).

Šī turnīra 1.kārtai latvietis nav ticis pāri jau trešo reizi karjerā.

Uz Londonas ATP turnīru Latvijas tenisists Ernests Gulbis (ATP 78.) devies ceturto reizi karjerā – līdz šim veiksmīgākais bijis 2008.gads, kad izdevās tikt līdz 3.kārtai, bet 2007. un 2009.gadā nācās zaudēt jau 1.kārtā. Ļoti iespējams, ka Ernests arī pērn būtu spēlējis šajās sacensībās, tomēr to liedza savainojums. Šogad zāliena sezonā mūsu tenisistam ir labas iespējas papildināt savu reitinga punktu skaitu un to viņš noteikti vēlējās izdarīt jau šonedēļ. Pirmajā kārtā pretiniekos tika ielozēts francūzis Adrians Manarino (ATP 54.), kuram lielu panākumu ATP līmenī līdz šim nav bijis. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā cīņa, kurā bukmeikeri neliela favorīta lomu atvēlēja Ernestam. Cerības uz pozitīvu iznākumu gan neviesa fakts, ka aizvadītajā nedēļā latvietis atkal bija apslimis.

Spēles sākums Gulbim jau kārtējo reizi nebija no tiem sekmīgajiem. Savu servi viņš varēja zaudēt jau pirmajā geimā, taču to izdarīja piektajā, nokļūstot iedzinējos ar 2:3. Pie francūža serves daudz variantu nebija, tāpēc viss virzījās uz zaudētu pirmo setu. Devītajā geimā Ernestam vēl viens zaudēts savas serves geims un beigās 3:6. Otrā seta sākumā pa breikbumbai bija kā vienam, tā otram sportistam, tomēr abi savas iespējas neizmantoja. Nedaudz vēlāk (sestajā geimā) francūzim bija vēl divas opcijas Ernesta serves laušanai un otrā izrādījās veiksmīga. Gulbja iespējas izglābties kļuva pavisam minimālas pēc septītā geima (2:5), bet astotajā geimā pēc divām latvieša dubultkļūdām Manarino tika pie mačbumbas. To izdevās atspēlēt, taču brīdi vēlāk pie savas serves Francijas tenisists nekļūdījās – 6:3, 6:3.

Spēles statistika – 3:6, 3:6Rādītājs Ernests Gulbis Adrians Manarino

Eisi 5 3

Dubultkļūdas 2 1

Precīza 1. serve 66% 52%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 27/39 22/25

Uzvarēti punkti pie 2. serves 6/20 16/23

Breikpunktu realizācija 0/1 3/7

Uzvarētie punkti 43 64

Līdz ar to reitinga punktu klāstu Londonā neizdevās papildināt, nopelnīta vien 3230 eiro prēmija. Pagaidām latvieša vārds nav atrodams starp kāda no jaunnedēļas ATP turnīra spēlētāju sarakstiem (Īstbornas vai Hertogenbošas), tāpēc, visticamāk, latvieša nākamās sacensības būs Vimbldonā.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais