Federers uzvar Monfīsu, pusfinālā jātiekas ar Džokoviču

Novaka Džokoviča pretinieks „French Open” pusfinālā būs Šveices pirmais numurs Rodžers Federers, kurš arī ceturtdaļfinālā uzvarēja trīs setos, ar 6:4, 6:3, 7:6(3) pieveicot Gaelu Monfīsu.

Federers bez zaudētiem setiem arī piektajā spēlē

Vējainos apstākļos labāks spēles sākums sanāca francūzim, kurš 3. geimā tika pie dāvanas. Federeram savas serves geimā divas dubultkļūdas un vēl divas nepiespiestās kļūdas bez servēm, kā rezultātā geims zaudēts „sausā”. Šveicietis iespēju atspēlēties ieguva sestajā geimā. Pirmo breikbumbu palaidis garām ar kārtējo autu, otrās izspēlē 2009. gada čempions teicami nospēlēja pie tīkla, panākot izlīdzinājumu 3:3. Pirmajā setā francūzis spēja uzvarēt vēl tikai vienā geimā, un Federers uzvarēja ar 6:4.

Otro setu Federers sāka ar 3:0 pārsvaru, taču tad nospēlēja pavirši un ielaida Monfīsu atpakaļ setā, ar vairākām kļūdām zaudējot piekto geimu – 3:2. Nākamo geimu Monfīss sāka apņēmīgi, taču pamanījās zaudēt, esot priekšā ar 40:15. Geimā francūzim trīs dubultkļūdas, un Federers atkal tika priekšā ar breiku, šoreiz pārsvaru noturot un otrajā setā uzvarot ar 6:3.

2:0 sākums Federera labā 3. setā lika domāt, ka spēle būs galā pavisam drīz, taču šveicietis iegūto pārsvaru atdeva 4. geimā, kurā Monfīss izmantoja iespējas uzbrukt, to darot lieliski. Piekto geimu francūzis uzvarēja „sausā” un setā izvirzījās vadībā ar 3:2. Federeram iespēju iegūt otro breiku netrūka – 9. un 11. geimā kopumā tādu bija piecas, bet visas palaistas vējā. Labāko iespēju Rodžers „noraka” pie 5:5 breikbumbas izspēlē tā vietā, lai sistu no korta vidus ar labo roku, trāpīja kreisajā autā dropšotu. Gala beigās lieta nonāca līdz taibreikam. Tajā Monfīss spēja uzvarēt tikai trīs izspēlēs, tātad Federeram uzvara mačā ar 6:4, 6:3, 7:6(3).

Federeram piektā uzvara ar 3-0 šī gada turnīrā. Pusfinālā Rodžers tiksies ar Džokoviču, kuram zaudējis pēdējos trīs mačos un pēdējos divos „Grand Slam” turnīros pēc kārtas – gan Ņujorkā, gan Melburnā Nole Federeru pieveica pusfinālā. Uz māla seguma abi tikušies tikai trīs reizes, divas uzvaras Federeram.

Troickis izlaiž uzvaru pret Mareju

Šodien Parīzē no kungu sacensībām vispirms tika noskaidrots uzvarētājs Endija Mareja un Viktora Troicka cīņā, kas vakar netika pabeigta tumsas dēļ pēc nospēlētiem četriem setiem. Cīņai atsākoties, Troickis katrā no saviem pirmajiem diviem serves geimiem atspēlēja pa vienai breikbumbai, bet sestajā geimā pats tika pie breika (4:2). Novest maču līdz uzvarai serbam nebija lemts.

Devītajā geimā Troickis pie savas serves atradās vadībā ar 5:3, 30:0, taču nepieciešamos divus punktus nedabūja. Marejs atspēlējās, tika līdz breikbumbai, kuras izspēlē Troicki pievīla līdz šim setā labi strādājušais dropšots. Izglābies no zaudējuma, Marejs pirmais sasniedza finiša līniju, piektajā setā uzvarot ar 7:5. Viņa nākamais pretinieks būs argentīnietis Huans Ignasio Čela. Šī spēle, tāpat kā Rafaela Nadala un Robina Soderlinga duelis, notiks rīt.

”French Open” vīriešu vienspēļu turnīrs

CeturtdaļfināliSpēle Rezultāts

(1) Rafael Nadal - (5) Robin Soderling Rīt

(2) Novak Djokovic - Fabio Fognini Djokovic uzvara bez cīņas

(3) Roger Federer - (9) Gael Monfils 6:4 6:3 7:6(3)

(4) Andy Murray - Juan Ignacio Chela Rīt

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais