Gulbis sakauj Dolgopolovu, nākamajā kārtā pret Raoniču

© Scanpix/AFP

Ar pārliecinošu uzvaru Montekarlo ATP „Masters Series” tenisa turnīru uzsācis Ernests Gulbis (ATP 31.). Divu setu spēlē viņš ar 6:1, 6:4 sagrāva rangā desmit vietas augstāk esošo ukraini Aleksandru Dolgopolovu, izcīnot pirmo panākumu māla seguma kortos 2011.gada sezonā. 2.kārtas mačā Ernesta pretinieks būs Milošs Raoničs (ATP 35.).

Montekarlo ATP „Masters Series” turnīrā šodien notiek ne tikai izšķirošās kvalifikācijas cīņas, bet arī pirmie četri pamatturnīra mači. Vienā no šiem mačiem kortā devās arī Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Tāpat kā lielākajam vairumam tenisistu arī Gulbim šis turnīrs ir pirmais uz māla seguma šosezon. Pērn Montekarlo mūsu sportists bija pārvarējis vienu turnīra kārtu (uzvara pār Marko Kjudinelli, zaudējums Stanislasam Vavrinkam (abi Šveice)), tāpēc šogad priekšā bija 45 punktu aizstāvēšana. Vakar notikusī izloze vieglu ceļu nesolīja – pirmais pretinieks rangā desmit vietas augstāk esošais ukrainis Aleksandrs Dolgopolovs (ATP 21.). Līdz šim abu tenisisti kortā viens pret otru nebija spēkojušies, bet, izvērtējot pēdējā laika rezultātus, bukmeikeri par diezgan pārliecinošu cīņas favorītu bija noteikuši ukraini.

Spēli centrālajā kortā ar servi iesāka Ernests un darīja to ļoti iespaidīgi – divas neatvairāmas serves un 1:0. Mirkli vēlāk izdevās izmantot pirmo breikbumbu un vēlreiz bez problēmām tika paņemta sava serve. Pēc astoņu minūšu spēles jau 3:0 Gulbja labā. Arī seta turpinājums aizritēja latvieša zīmē – sestajā geimā Dolgopolovs tika nobreikots otro reizi mačā, bet septītajā geimā Ernests atspēlēja vienu pirmo breikbumbu pie savas serves un uzstādīja seta galarezultātu – 6:1. Seta ilgums tikai 25 minūtes, bet Gulbja kontā jau septiņas neatvairāmas serves.

Pēc veiksmīga pirmā seta bija vajadzīgs tāds pats turpinājums. Jau pirmajā geimā mūsu tenisistam bija divas serves laušanas iespējas, taču šoreiz ar realizāciju nesekmējās. Atšķirībā no pirmā seta tik labi vairs neveicās ar savu servi (mazāk veiksmīga pirmā), kā rezultātā Dolgopolovs tika pie breika un 3:1 vadības. Par laimi – tikai uz īsu brīdi, jo Ernests uzreiz atguva breiku un pie savas serves nekļūdījās (3:3). Devītajā geimā Gulbis atkal aizcīnījās līdz breikbumbām - pirmo realizēt neiznāca, bet otrā bija sekmīga. Līdz ar to 5:4 un paša serve. Tā tika uzvarēta bez aizķeršanās – 6:1, 6:4 pēc stundas un 10 minūšu cīņas.

Spēles statistika – 6:1, 6:4

Rādītājs Ernests Gulbis Aleksandrs Dolgopolovs

Eisi 9 1

Dubultkļūdas 3 4

Precīza 1. serve 52% 42%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 19/26 17/25

Uzvarēti punkti pie 2. serves 17/24 12/34

Breikpunktu realizācija 4/8 1/2

Uzvarētie punkti 66 43

Pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim devusi 45 reitinga punktus (aizstāvēti pērn iegūtie), kā arī 14 635 eiro prēmiju. Nākamajā turnīrā kārtā (visticamāk, otrdien) viņam būs jātiekas ar Melnkalnē dzimušo Kanādas tenisistu, 20 gadus veco Milošu Raoniču (ATP 35.), kurš šodien ļoti nevienmērīgā spēlē ar 6:3, 0:6, 6:0 apspēlēja francūzi Mikelu Lodrā (ATP 25.). Līdz šim Gulbis un Raoničs savstarpējos mačus nav aizvadījuši. Jāpiemin, ka Gulbis Montekarlo spēlēs arī dubultspēļu turnīrā. Par pārinieku viņam izdevies sarunāt serbu Viktoru Troicki, bet pirmie pretinieki – Pols Henlijs (ASV) un Endijs Rams (Izraēla).

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.