Gulbis pārtraucis sadarbību ar argentīniešu speciālistu Ernanu Gumī

© Scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pārtraucis sadarbību ar argentīniešu speciālistu Ernanu Gumī un turpmāko sezonu trenēsies austrāliešu speciālista Darena Keihila vadībā. Gumī nav varējis turpināt darbu ģimenes problēmu dēļ.

Vērīgākie no tenisa līdzjutējiem jau Indianvelsas ATP „Masters Series” turnīra laikā pamanīja, ka Gulbja komandas vidū nav redzams treneris Ernans Gumī. Diemžēl argentīnietim radušās problēmas ģimenē, tāpēc viņš norādījis, ka nebūs spējīgs doties līdzi uz visiem turnīriem. Līdz ar to apmēram pusotru gadu ilgā sadarbību nolemts pārtraukt pēc abpusējas vienošanās. Jāpiezīmē, ka Gumī palīdzēja Gulbim pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju (apmēram gadu latvietis nespēja uzvarēt divus mačus viena turnīra ietvaros), bet abu sadarbības virsotne bija pērnā gada pirmajā pusē, kad tika izcīnīts pirmais ATP tituls Delrejbīčā un veiksmīgi startēts māla seguma turnīros Romā un Madridē.

Bez trenera Gulbis spēlēja apmēram pusi no 2009.gada, tomēr šoreiz tā nebūs. Vismaz uz 2011.gada sezonā Ernestam palīdzēs slavenais austrāliešu speciālists Darens Keihils. 45 gadus vecais austrālietis kā tenisists izcīnījis divus ATP titulus un rangā sasniedzis 22.vietu, tomēr kā treneris palīdzējis tādām zvaigznēm kā Andrē Agassi, Leitons Hjūits, Fernando Verdasko un Daniela Hantuhova. Pērn Keihils atteica trenera pakalpojumus skotam Endijam Marejam, aizbildinoties ar lielo noslogotību citos darbos.

Šobrīd Keihils strādā gan kā ESPN televīzijas eksperts, gan kā treneris „adidas” atbalstīto spēlētāju treniņu vietā Lasvegasā (ASV) ("adidas" ir viens no Gulbja atbalstītājiem). Sadarbību ar Gulbi Keihils uzsāka jau Indianvelsā un Maiami, iesakot vairākas izmaiņas latvieša spēlē, tādējādi šie turnīri aizvadīti eksperimentālā režīmā. Lai gan panākumi uzreiz izpalikuši, tomēr nolemts turpināt darbu. Nākamais turnīrs Gulbim plānots pēc nedēļas – Montekarlo ATP „Masters Series”, bet māla sezonā kopumā Ernestam būs jāaizstāv gandrīz 700 punkti.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.