Gulbim sakāve pret Džokoviču

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šodien piedzīvojis pamatīgu zaudējumu Indianvelsas ATP „Masters Series” turnīra 3.kārtā. Mačā pret ranga trešo numuru, serbu Novaku Džokoviču latvietis uzvarēja tikai vienā geimā (0:6, 1:6), jo pagalam nevedās spēle pie savas serves.

Indianvelsas „Masters Series” tenisa turnīrā šodien plānots noskaidrots atlikušos astotdaļfinālistus. Kā pirmie centrālajā kortā devās latvietis Ernests Gulbis un serbs Novaks Džokovičs. Ja latvietim šis gads pagaidām nav dēvējams par veiksmīgo, tad Džokovičam gan. ATP rangā serbs gan nav mainījis pozīciju (joprojām trešais), tomēr ir uzvarējis visās 16 spēlēs (uzvaras „Australian Open” un Dubaijas turnīros). Pārliecinoši serbs triumfēja Indianvelsas 2.kārtas cīņā (6:0, 6:4) pret kazahu Andreju Golubevu, kamēr Ernestam tikai smagā triju setu cīņā bija izdevies uzveikt taivānieti Jensunu Lu – 6:7(1), 7:6(7), 6:1. Līdz šim abi tenisisti bija tikušies četrās savstarpējās cīņās, no kurām trijās uzvaras serbam.

Maču ar servi sāka Džokovičs. Pirmajās trīs izspēlēs viņam kļūdas, kas Ernestam deva trīs breikbumbas. Tieši pirmās izspēlē bija reālākās iespējas uzvarēt, taču bumbiņa tika raidīta autā. Vēlāk serbs panāca 1:0, bet Ernestam panākt izlīdzinājumu neiznāca. Viņam neveicās ar pirmās serves izpildi un geims pie savas serves zaudēts sausā. Arī seta turpinājums latvietim bija gaužām nepatīkams – pie savs serves nekas neizdevās, bet Džokovičs spēja atrast pirmo servi kritiskos brīžos (piemēram, 15:40 piektajā geimā). Sets noslēdzās pēc 26 minūtēm ar 6:0 Džokoviča labā, Gulbim uzvarot tikai 3 no 16 savas serves punktiem.

Arī otrā seta iesākumā nekas nebija mainījies – Džokovičs uzvarēja vēl trīs geimus pēc kārtas un tikai Ernestam izdevās tikt pie pirmā uzvarētā geima mačā, par ko uzgavilēja atnākušie skatītāji. Diemžēl ar to arī viss beidzās. Džokovičs itin viegli uzvarēja nākamajos geimos un mačs bija galā pēc 54 minūtēm – 0:6, 1:6. Visas spēles laikā Gulbim tikai viens uzvarēts uzbrukuma sitiena punkts (winner), bet 28 nepiespiestās kļūdas. Par 3.kārtas sasniegšanu Ernests nopelnījis 45 reitinga punktus un 21 495 ASV dolāru prēmiju, bet nākamais turnīrs viņam jaunnedēļ Maiami.

Spēles statistika – 0:6, 1:6

Rādītājs Ernests Gulbis Novaks Džokovičs

Eisi 0 4

Dubultkļūdas 5 0

Precīza 1. serve 56% 57%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 9/20 18/25

Uzvarēti punkti pie 2. serves 3/16 13/19

Breikpunktu realizācija 0/5 5/6

Uzvarētie punkti 25 55

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.