Gulbis: "Esmu atsācis spēlēt savā stilā"

"Sezonai tuvojas beigas, bet vismaz tagad esmu sācis spēlēt cerētajā līmenī. Pat, ja vēl nāksies vairākkārt zaudēt, smagi strādāšu sezonu starplaikā, lai gūtu panākumus 2010. gadā," pēc ATP Tokijas turnīrā uzvarētā mača pār čehu Radeku Štepaneku atzina Ernests Gulbis.

Pēc Ernesta domām progresa pamatā ir sadarbības uzsākšana ar argentīniešu treneri Ernanu Gumī: "Viņš man deva vairākus padomus, kā atgūt savu spēli."

"Iepriekš laukumā darbojos gluži kā spāņu tenisists - stāvēju divus metrus aiz gala līnijas un būtībā nedarīju neko. Tagad esmu atsācis spēlēt savā stilā un esmu daudz agresīvāks. Mans sniegums ir nostabilizējies," iemeslus iepriecinošajiem rezultātiem pēdējos turnīros min Gulbis. "Tenisā ļoti liela nozīme ir pārliecībai. Kad tu uzvari, neparko neuztraucies. Iepriekš es pārāk daudz par kaut ko domāju."

Pēc Gulbja domām, lietas uz labo pusi sākušās virzīties "US Open" laikā, neskatoties uz to, ka tur viņš pirmajā kārtā zaudēja skotam Endijam Marejam: "Pēc tam es spēlēju Deivisa kausā un divas nedēļas cītīgi patrenējos sava jaunā trenera vadībā. Ja es turpināšu smagi strādāt un man viss būs kārtībā ar veselību, mērķis ir divu gadu laikā iekļūt ranga pirmajā desmitniekā."

Tikmēr Štepaneks piebilda, ka Gulbis šodien guvis pelnītu uzvaru: "Viņš ļoti labi nospēlēja brīžos, kad man bija breikbumba, un teicami servēja. Pretiniekam par labu nāca arī tas, ka mačs notika telpās (Tokio turnīrā spēlē brīvā dabā, taču lietus dēļ centrālajam laukumam trešdien tika aizvērts jumts - aut.)."

Tokijas turnīra otrās kārtas maču Gulbis aizvadīs rīt pret argentīnieti Huanu Monako.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais