Gulbis apspēlē Devarmanu un tiksies ar Tsongu

Ar uzvaru Taizemes pilsētas Bangkokas ATP tenisa turnīru šodien iesācis Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Neskatoties uz nesekmīgo mača sākumu, Ernests ar 7:6(7), 6:2 pieveica labāko Indijas tenisistu Somdevu Devarmanu un 2. kārtā tiksies ar galveno favorītu Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Bangkokas ATP Tour 250 sērijas turnīrs „PTT Thailand Open” ir pirmās sacensības no plānotās Āzijas tūres (kopā Ernests plānojis spēlēt trīs turnīros Āzijā). Gulbis tajā startē pirmo reizi karjerā, un vismaz sākotnēji tika prognozēts, ka viņam nāksies spēlēt kvalifikāciju. Tā gan nenotika, jo no turnīra atteicās pietiekami daudz dalībnieku, dodot Ernestam uzreiz vietu pamatturnīrā. Ar izlozi jau ierasti Gulbim nepaveicās – pirmais pretinieks, indietis Somdevs Devarmans ATP rangā šobrīd gan ir tikai 133., tomēr šogad aizvadījis vairākus labus turnīrus. Gada sākumā viņš spēlēja Čennajas ATP turnīra finālā, bet vēlāk apspēlējis arī tādus sportistus kā Marinu Čiliču, Ivo Karloviču un Karlosu Moiju. Deivisa kausa izcīņā savām komandām uzvaras vieglākās vai grūtākās bija guvuši abi šodienas sāncenši, bet bukmeikeru prognozēs Gulbim tika atvēlēta tikai neliela favorīta loma.

Spēli centrālajā kortā Gulbis un Devarmans iesāka pēc 12:00 pēc Latvijas laika un krietni labāk tas izdevās indietim. Uzvarējis pirmās septiņas izspēles pēc kārtas, Devarmans tika pie trīs breikbumbām, tomēr Gulbis spēja atspēlēties. Pēc mirkļa indietim gan bija arī ceturtā iespēja, kuru viņš realizēja. Savu pārsvaru labākais Indijas tenisists vēl vairāk nostiprināja trešajā geimā un saglabāja to arī pēc pieciem geimiem (4:1), taču Gulbis paspēja atspēlēties jau šajā setā. Ernesta uzbrukumi kļuva precīzāki, tāpēc breiks septītajā geimā bija tikai likumsakarīgs. Loģisks seta iznākums bija taibreiks, taču īsi pirms tā Gulbis varēja panākt arī vēl vienu breiku (11. geimā), tomēr pa līniju sistā bumbiņa tomēr lidoja autā. Taibreika sākumā Gulbis visu laiku bija vadībā, tomēr iegūt lielāku vadību nespēja. Taibreika izskaņā pie vienas setbumbas tika arī Devarmans, tomēr Gulbis bija gana aukstasinīgs, uzvarot taibreikā ar 9:7.

Otro setu ar servi jau varēja sākt Ernests. Pirmajos divos geimos servētāji uzvarēja bez aizķeršanās, bet nākamajos divos jau parādījās breikbumbas. Starpība vien tā, ka indietis savu iespēju neizmantoja, kamēr Gulbis izmantoja. Mūsu sportista uzbrukuma sitieni arvien biežāk kļuva indietim neņamami, turklāt Ernests krietni uzlaboja arī spēli pie tīkla. Piektajā geimā atkal serve tika uzvarēta pārliecinoši un Gulbja pārsvars kļuva 4:1. Sestajā geimā Ernests varēja panākt arī 5:1, tomēr vienīgo breikbumbu indietis atspēlēja. Mačam gan ilgi nebija lemts turpināties - Gulbis visai viegli uzvarēja savu servi, bet pie 5:2 trešo reizi mačā uzvarēja pie pretinieka serves, uzstādot spēles gala rezultātu - 7:6(7), 6:2.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Ernests ieguvis 20 reitinga punktus un 9600 ASV dolāru prēmiju, bet nākamajā kārtā (rīt vai parīt) Gulbis tiksies ar turnīra galveno favorītu un pērnā gada čempionu Žo-Vilfrīdu Tsongu. ATP rangā Tsonga pašlaik ieņem augsto 7. vietu, bet vienīgo maču pret Gulbi uzvarējis ar 6:3, 6:2 (pērnā gada sākumā Austrālijas pilsētā Adelaidā).

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais