Gulbim Parīzes "Masters" turnīra 1. kārtā ielozēts Čela

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis sava sezonas pēdējā turnīra – Parīzes "Masters 1000" – pirmajā kārtā tiksies ar Argentīnas veterānu Huanu Ignasio Čelu, kuram zaudējis vienīgajā savstarpējā spēlē.

Ranga 26. vietā esošajam Gulbim sezonas izskaņa nav izdevusies – četri zaudējumi pēc kārtas. Pēdējie trīs no šiem zaudējumiem bijuši turnīru pirmajā kārtā. Jau pirmais mačs par pēdējo viņam kļuvis Tokija, Šanhajā un Bāzelē. Pēdējā uzvara gūta Bangkokas 2. kārtā izmocītā trīs setu spēlē pret Raineru Šutleru.

Sezonu Gulbis, visticamāk, beigs Parīzē. Visticamāk tāpēc, ka ar Ernestu ir kā ar bitēm. Pērn Latvijas pirmais numurs uz šo turnīru neaizbrauca, lai gan bija pieteicies kvalifikācijas mačiem. Ja Gulbis startēs Parīzē, tā viņam būs debija šajā turnīrā. Ernestam 1. kārtā pretī trāpījies māla segumu speciālists Huans Ignasio Čela no Argentīnas.

31 gadu vecais tenisists rangā atrodas 40. vietā un šosezon piedzīvojis otro jaunību - izcīnīti tituli Hjūstonā un Bukarestē. Čelam karjerā kopumā seši tituli, visi izcīnīti uz sev tīkamākā māla seguma, vēl piecas reizes zaudēts finālā. Gulbis pret Čelu spēlējis vienu reizi, pirms diviem gadiem zaudējot Barselonā – 6:2, 4:6, 3:6. Šī mača uzvarētājs 2. kārtā tiksies ar Mihailu Južniju.

Turnīram īpaša uzmanība pievērsta sezonas noslēguma turnīra Londonā sakarā. Uz šīm sacensībām ir vēl brīvas trīs vietas, un tieši turnīra Francijā būs pēdējā iespēja tikt pie biļetes uz prestižo turnīru.

Parīzē neredzēsim ranga līderi Rafaelu Nadalu. Spānis nespēlēs veselības problēmu dēļ. Rafam pirmdien paredzēta preses konference šajā sakarā. Pēdējo turnīru viņš aizvadīja pirms trim nedēļām Šanhajā, kur 3. kārtā negaidīti kapitulēja Jirgenam Melceram no Austrijas. Nadals nebija izlaidis pēdējos 18 "māsterus". Pērn Parīzē viņš sasniedza pusfinālu, bet 2007. gadā finālā zaudēja Davidam Nalbandjanam.

Līdz ar to par turnīra, kura balvu fonds ir 2.75 miljoni eiro, pirmo numuru kļuvis Rodžers Federers, kurš no 1. kārtas brīvs, bet otrajā tiksies ar kādu no frančiem – Nikolā Maū vai Rišāru Gaskē. Pamatturnīra izspēle sāksies svētdien.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais