Gulbis atkrīt uz 26.pozīciju ATP rangā

Jaunākajā ATP tenisa rangā kritums par divām vietām lejup Ernestam Gulbim – pirms starta Bāzelē latvietis ieņem 26.pozīciju. Tikmēr uz ranga septīto simtu pakāpušies Deniss Pavlovs un Adrians Žguns.

Aizvadītajā nedēļā Ernestam bija paredzēts startēt Vīnes ATP sacensībās, tomēr pēdējā brīdī viņš no spēlēšanas atteicās. Līdz ar to neizdevās aizstāvēt pirms gada Sanktpēterburgā nopelnītos punktus, rangā atkāpjoties no 24. uz 26.vietu. Šonedēļ Ernests spēlēs Bāzeles turnīrā - vienspēlēs viņa pretinieks būs serbs Novaks Džokovičs, bet dubultspēlēs Gulbis par pārinieku sarunājis vācieti Mihaelu Bereru. Pirmie mači latvietim visticamāk būs rīt.

Kāpumus rangā izdevies gūt Denisam Pavlovam un Adrianam Žgunam, kuri atgriezušies ranga septītajā simtā. Pavlovam pieskaitīti punkti par startu Sanktpēterburgas ATP kvalifikācijā, bet Žgunam par „Future” turnīru Grieķijā. Arī šonedēļ Adrians spēlēs Grieķijā, kamēr Pavlovs nekvalificējās „Challenger” pamatturnīram Vācijā. Citā „Challenger” turnīrā Kazahstānā šonedēļ spēlēs Andis Juška.

WTA rangā Latvijas tenisistes savas pozīcijas būtiski nav mainījušas – Anastasija Sevastova saglabājusi 45.vietu un šī sezona viņai jau galā. ITF sērijas turnīros šonedēļ Latviju pārstāvēs Līga Dekmeijere, Diāna Marcinkeviča un Lina Lileikite.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais