Gulbis Bangkokā sāks pret indieti Devarmanu

Notikusi Taizemes pilsētas Bangkokas ATP turnīra pamatsacensību izloze, kura lēmusi, ka Ernesta Gulbja pirmais pretinieks būs šī brīža labākais Indijas tenisists Somdevs Devarmans (ATP 131.). Šī mača uzvarētājs 2. kārtā tiksies ar turnīra galveno favorītu un pērnā gada čempionu Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Lai gan sākotnēji tika prognozēts, ka Ernestam Gulbim Bangkokas ATP Tour 250 sērijas turnīrs būs jāsāk no kvalifikācijas, tomēr vairāki sportisti atteicās no šīm sacensībām, kā rezultātā Ernests uzreiz iekļuva pamatturnīrā. Tā izloze mūsu sportistam gan atkal iznākusi gana smaga.

Pirmajā kārtā Gulbja pretinieks būs Indijas sportists Somdevs Devarmans, kurš ATP rangā pašreiz atrodas 30 vietas zemāk nekā Ernests – 131. Šī turnīra pamatsacensībās viņš iekļuvis pateicoties wildcard, tomēr šī sezona viņam iznākusi pietiekami veiksmīga. Šī gada sākumā viņš spēlēja Indijas pilsētas Čennajas ATP turnīra finālā (uzvarēti tādi sportisti kā Moija, Karlovičs, bet zaudēts Marina Čiličam), bet pavisam nesen sekmīgi spēlēja kā „US Open” turnīrā (pārvarēta kvalifikācija un sasniegta otrā kārta), tā pirms tā (Vašingtonas turnīrā pārvarēta kvalifikācija un sasniegta 3. kārta (revanšs pret Čiliču). Arī Deivisa kausa izcīņā Devarmans palīdzēja savai komandai nodrošināt vietu Pasaules grupā, izcīnot divas uzvaras pret Dienvidāfrikas Republikas sportistiem, tādējādi šo indieti noteikti nevar novērtēt par zemu.

Gulbja un Devarmana cīņas uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Francijas tenisistu Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš ir šī turnīra pērnā gada čempions un šī gada galvenais favorīts (ar pirmajiem četriem numuriem izliktajiem sportistiem 1. kārtas spēles nav jāaizvada). Pamatturnīra izspēle Bangkokā sāksies pirmdien, bet par precīzu Gulbja un Devarmana spēles laiku ziņosim vēlāk.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais