Gulbis kapitulē Šardī un paliek bez uzvarām "Grand Slam" turnīros šogad

Aizvadot nepārliecinošu maču, zaudējumu „US Open” vīriešu vienspēļu tenisa turnīra 1. kārtā cietis Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Mačā pret francūzi Žeremiju Šardī viņš nespēja realizēt nevienu no astoņām breikbumbām un zaudēja ar 2:6, 6:7(1), 4:6.

Šī gada „US Open” tenisa turnīrs Gulbim ir jau piektais karjerā – 2006. gadā viņš sāka no kvalifikācijas, kur zaudēja 2. kārtā, bet pārējos gadus uzreiz bijis pamatturnīra dalībnieks. Šogad Ernests pirmo reizi tika izlikto tenisistu sarakstā (24. numurs), kas solīja teorētiski vieglākus pretiniekus vismaz līdz trešajai kārtai. Pārlieku ar izlozi gan nepaveicās, jo pretiniekos tika hard seguma kortos labi spēlējošais francūzis Žeremijs Šardī (ATP 64.), tomēr fakts, ka Gulbis bija uzvarējis abus līdzšinējos mačus pret Francijas sportistu, lika cerēt, ka šogad Ņujorka būs Gulbim veiksmīga un pats tenisists sev spēs pasniegt dāvanu vakardienas 22 gadu jubilejā.

Spēles pirmā seta sākumā šķita, ka Gulbim izdosies iegūt vadību un iniciatīvu. Kā trešajā, tā piektajā geimā latvietis bija priekšā ar 40:15 pie pretinieka serves, tomēr Šardī ikreiz labi ieservēja un Gulbis palika „garu degunu”. Neizmantojis savas iespējas, latvietis pamanījās zaudēt savu servi sestajā geimā un pirmā seta liktenis ar to bija izšķirts. Astotajā geimā Ernests gan atspēlēja dažas setbumbas, taču pārāk necentās, lai setu izglābtu – 2:6.

Otrajā setā Gulbis vairs nespēlēja tik nevīžīgi un pretiniekam breika iespējas vairs neradās. Tikmēr pašam Gulbim seta vidū atkal bija iespējas tikt priekšā. Paradoksāli, taču francūzim īstajā brīdī atkal atradās serve un Ernestam nekas cits neatlika, kā triekt raketi pret zemi. Seta uzvarētāju tenisisti nolēma izšķirt taibreikā, kurš nepavisam neiznāca spraigs. Gulbis pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas un taibreikā zaudēja bez ierunām – 1:7. Lai iekļūtu otrajā kārtā, Gulbim nu vajadzēja uzvarēt trīs setus pēc kārtas – šādu varoņdarbu viņš bija paveicies divas reizes Deivisa kausa izcīņas ietvaros (pret itālieti Andreasu Sppi un slovēni Luku Gregorču).

Pēc spēles gaitas trešā seta sākumā gan nelikās, ka Gulbja acīs degtu uzvarētāja uguntiņa. Sestajā geimā pie Šardī serves pēc vairākām francūža kļūdām Gulbim atkal pavērās iespēja breikam, tomēr arī ar astoto piegājienu nekā – pat otrā serve tika sista tīklā. uzreiz pēc tam sekoja ļoti slikts paša serves geims - vairākas dubultkļūdas un 3:4. Iespējas atspēlēties Francijas sportists nedeva un pēc seta desmitā geima Gulbis bija spiests doties paspiest pretiniekam roku, par uzvaru mačā – 2:6, 6:7(1), 4:6. Kāda no „Grand Slam” turnīru 2. kārtu Gulbim nav izdevies sasniegt kopš pērnā gada Vimbldonas...

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais